diumenge, d’abril 15, 2007

My Maps, la nova forma de personalitzar els mapes de la mà de Google

Aquesta nova funcionalitat de Google Maps permet personalitzar un mapa mitjançant la introducció d'icones, dibuixos i fins i tot vídeos de YouTube.

Qui de vosaltres que em llegeix no ha anat mai a un casament? I a qui de vosaltres no us han donat un planell més o menys esquemàtic d'on es celebrava el magne esdeveniment? Probablement no és fins al moment de materialitzar les indicacions del plànol sobre el camí real a seguir quan desitjaríem haver tingut al nostre abast una informació més detallada i fins i tot interactiva. Què diríem, per exemple, d'un mapa en el qual poguessim marcar icones amb determinats accidents geogràfics o fins i tot inserir un vídeo gravat durant el recorregut del camí a seguir, de forma que els nostres convidats més que identificar símbols o llocs poguessin reconèixer-los? Això és precisament el que pretén My Maps, el nou servei en línia de Google.

My Maps s'integra a Google Maps i en el nostre compte d'usuari de Google, des del qual i a més de a aquest servei podem accedir a altres com són Gmail o Blogger. La seva idea és permetre'ns personalitzar al màxim un mapa, permetent que aquest sigui públic (és a dir, que pugui accedir a ell qualsevol usuari) o bé privat, de manera que només nosaltres el puguem consultar.

Entre les funcionalitats de My Maps tenim:

- Permet marcar llocs al mapa amb les diferents icones disponibles a la llibreria.
- Dibuixar sobre el plànol línies i formes.
- Afegir text, imatges o fins i tot vídeos de YouTube o Google Vídeo als nostres mapes. Això ens permet, per exemple, donar una informació gràfica de tota mena d'accidents geogràfics que ens puguem trobar a la nostra ruta, seguint la màxima de què una imatge val més que mil paraules.
- Afegir codi HTML al mapa.
- Veure els mapes en el programa Google Earth.

De moment només s'ha fet disponible My Maps en 10 països.

Més informació:

Nota de premsa de Google anunciant el servei My Maps
http://www.google.com/intl/en/press/annc/my_maps.html

Pàgina web de Google Maps
http://maps.google.com

Pàgina web de Google Earth
http://earth.google.com