dilluns, de març 12, 2007

Sun promociona OpenSolaris regalant DVD's

Sun Microsystems ha llançat una campanya per promoure la instal·lació i ús del seu unix regalant DVD's amb la distribució OpenSolaris per instal·lar en PC's i les principals distribucions live existents.

La multinacional nord-americana sembla decidida a promocionar tant com pugui als seus 'fills' Solaris i OpenSolaris (el segon un projecte guiat per una comunitat lliure de desenvolupadors, i el primer un producte del segon amb adaptacions pròpies) com a alternatives lliures i gratuïtes a Linux, i per a això ha encetat una campanya mitjançant la qual regalarà kits d'instal·lació en DVD que contenen diverses eines tant per a professionals de la informàtica com per a usuaris finals.

La primera d'aquestes és Solaris Express, una distribució realitzada per la pròpia Sun Microsystems i que podríem considerar com l'avantsala de les versions estables de Solaris, doncs inclou tota una sèrie d'opcions de testeig i programes i tecnologies que han de ser provats i avaluats per a la seva inclusió o no en la propera versió estable del sistema operatiu. Solaris Express es basa en el codi d'OpenSolaris i s'actualitza mensualment, podent descarregar-se de forma gratuïta de la web de la companyia.

S'inclouen també tres imatges de les principals distribucions realitzades en format live (executables des dels mateixos DVD's sense requerir instal·lació en disc dur) per si de cas l'usuari decideix finalment no instal·lar Solaris al seu disc dur: Nexenta OS, BeleniX i Schillix.

Altres productes que inclou aquesta edició de Solaris són el paquet de programació Sun Studio i el codi font del sistema operatiu, donant d'aquesta forma material als professionals del món de la informàtica.

Per a gaudir d'aquests DVD's originals tan sols haurem de registrar-nos en el projecte OpenSolaris com a usuaris i després omplir el breu qüestionari en el qual se'ns pregunten les nostres dades d'enviament. A partir d'aquí, i de forma gratuïta, rebrem el kit a casa nostra.

Més informació:

OpenSolaris. Get Your Free Starter Kit
http://get.opensolaris.org/