dimarts, de març 06, 2007

Gmail ja no necessita invitacions

Qualsevol usuari ja es pot inscriure i usar el servei gratuït de correu electrònic de Google sense necessitat de conèixer algú que l'estigui usant i que l'hagi de convidar.

A mitjans del mes passat Google va obrir el seu servei de correu electrònic gratuït a tots els internautes que el vulguin usar mitjançant un procés d'alta per inscripció en el qual se'ns sol·liciten diverses dades com ara el nostre nom i la contrasenya que usarem per accedir a la nostra bústia de correu. Aquest procés és quelcom habitual a tots els serveis en línia.

Fins a aquest canvi, Gmail només era accessible mitjançant invitació. Els usuaris registrats rebien un nombre determinat d'invitacions que podien enviar via correu electrònic als seus amics i coneguts per a què aquests es donessin d'alta en el servei. Els nous usuaris també disposaven d'un nombre limitat d'invitacions per enviar a altres persones.

El pas del sistema d'entrar exclusivament per invitació a registrar-se lliurement no ha acabat amb la disponibilitat d'invitacions per als actuals usuaris, que segueixen tenint un cert nombre d'elles per donar a conèixer aquest servei als seus coneguts.

Gmail va néixer el 2004 amb un enfocament innovador per al correu electrònic: oferir un espai d'emmagatzematge d'1 GB. per a missatges quan la major part de la seva competència no passava dels 25 MB. i pocs arribaven als 100 MB. A més, els missatges es visualitzen "per converses" agrupant aquells que tenen un emissor i receptor comú, de forma que podem seguir còmodament el desenvolupament d'un diàleg via els diversos missatges encreuats entre els interlocutors.

Més informació:

Gmail
http://gmail.google.com