dilluns, de febrer 26, 2007

Sun Microsystems publica filtre per a què usuaris de Microsoft Office i OpenOffice puguin intercanviar documents

Aquest filtre pot descarregar-se gratuïtament des de la web de la companyia, trobant-se actualment en una fase primerenca de desenvolupament.

Sun Microsystems ha anunciat oficialment la disponibilitat d'un filtre conversor de formats .DOC/.ODF per a Microsoft Office 2003, que permet a l'aplicació Word obrir documents en format OpenDocument, i salvar també en el mateix format a més d'en el seu natiu .DOC .

El filtre disponible actualment no és res més que un primer pas, ja que s'espera que dins d'uns mesos estigui disponible una versió més completa amb suport per a documents d'Excel i PowerPoint a més d'haver millorat el suport per a Word.

Jugada intel·ligent de Sun

El pacte entre Novell i Microsoft proporcionarà eines de comunicació entre Office 2007 i OpenOffice, com ara filtres per a la conversió entre ODF i DOC. Però aquests filtres només seran per a la darrera versió del paquet ofimàtic de la companyia de Bill Gates, a la qual petites i grans empreses, i usuaris particulars han començat a migrar, un procés que encara trigarà molt en completar-se. En contraposició, Office 2003 té un bon nombre d'usuaris, especialment en el sector corporatiu, pel què aquest filtre tindrà més possibilitats d'èxit immediat i complementarà la iniciativa de Novell.

Això també redunda en la re-entrada de Sun en primera línia de l'actualitat de l'OpenOffice, ja que últimament havia estat un xic eclipsada pel protagonisme adquirit -per bé o per mal- per Novell en aquest projecte. No debades Sun Microsystems es troba a l'origen del projecte en haver alliberat el codi font del StarOffice.

Per a descarregar el plug-in només hem de registrar-nos com a usuaris en el Sun Online Account, podent fer-ho des de la mateixa pàgina de descàrrega.

Més informació:

Nota de premsa de Sun
http://www.sun.com/aboutsun/pr/2007-02/sunflash.20070207.1.xml

Pàgina del plug-in StarOffice 8 Conversion Technology Preview
http://www.sun.com/software/star/openoffice/index.xml