dimecres, de gener 24, 2007

Sun Microsystems i Intel anuncien un acord de col·laboració

Les principals línies de l'acord són que Intel oferirà suport per al sistema operatiu Solaris mentre que Sun construirà servidors basats en el processador Xeon.

Poca cosa més hi ha per explicar sobre aquest acord que ha estat qualificat per alguns com d'històric, tenint en compte que les dues empreses són rivals en el terreny dels microprocessadors i els servidors per a mercats corporatius, Intel amb els seus més que coneguts productes, i Sun per la seva família de processadors SPARC.

Intel promocionarà l'ús de Solaris enfront d'altres Unix en una poc concreta fórmula que afirma que ho farà "en quant surtin oportunitats per a això al mercat". Aquest punt deixa un interrogant a l'aire sobre la consideració que tindrà GNU/Linux a partir d'ara per al celebèrrim fabricant de microxips: serà un Unix més, o bé un producte diferenciat que tindrà preferència per davant de Solaris?

A més de donar suport a Solaris, Intel també col·laborarà en l'expansió al mercat de la plataforma Java, NetBeans (l'entorn integrat de programació de Sun) i OpenSolaris, la versió lliure del sistema operatiu Solaris duta endavant per la comunitat de forma molt semblant al què Red Hat fa amb Fedora.

Per la seva banda, Sun es compromet a comercialitzar solucions basades en processadors Intel Xeon i optimitzades per al seu ús amb Solaris en algun moment d'aquest any. El suport per a altres sistemes operatius en aquestes màquines, com Linux i Windows, també està garantit.

La gamma de servidors basats en Xeon constarà de màquines amb un, dos i diversos processadors (probablement fins a quatre).

Més informació:

Nota de premsa
http://www.sun.com/2007-0122/feature/index.jsp?intcmp=hp2007jan22_intel_live