divendres, de gener 19, 2007

Fluendo anuncia suport de pagament per als còdecs Windows Media i MPEG per a Linux i Solaris

Funciona amb el framework multimèdia GStreamer, i permet pal·liar una mancança que fins ara ha impedit l'adopció de Linux en molts ordinadors domèstics.

El principal problema que es pot trobar un usuari en intentar substituir Windows per Linux en un sistema domèstic és, un cop feta la migració, poder accedir de forma correcta als arxius que tenia anteriorment, independentment del seu format.

Per a tot un estàndard de facto com són els arxius de Microsoft Office, el problema queda bastant ben solucionat amb l'ús de l'OpenOffice, ja que malgrat que aquest programari no és 100% compatible en funcionalitats avançades, es comporta de manera eficient al llegir o convertir arxius normals amb text, imatges i altres efectes. Tot i això, el principal problema i Taló d'Aquil·les en aquest procés el constitueix els formats de vídeo, concretament els propis de Microsoft i Apple.

Fluendo, una companyia radicada a Barcelona i dedicada a consultoria i a la creació de productes multimèdia per a plataformes Unix, ha presentat uns còdecs que permeten precisament la reproducció d'aquests formats de vídeo propietari mitjançant l'ús del framework multimèdia GStreamer que, segons la companyia, és actualment el més emprat en entorns Unix. El còdec alliberat funciona tant a la part client com a la servidora, i es pot usar en sistemes GNU/Linux i Solaris.

Aquesta nova solució disponible pot permetre, per exemple, que els internautes accedeixin còmodament a llocs web que continguin vídeo encastat, com ara cnn.com .

Amb tot, i malgrat que la solució és sense cap mena de dubte pràctica, aquests còdecs tenen un petit problema: no són gratuïts. Cadascun d'ells té un preu de 7 Euros, 28 el conjunt de tots ells, un preu molt petit en comparació amb altres productes informàtics però que sense cap mena de dubte pot fer repensar-s'hi a més d'un defensor acèrrim de la gratuïtat del sistema operatiu del pingüí.

Més informació:

Pàgina web de Fluendo
http://www.fluendo.com/

Nota de premsa comunicant la publicació dels nous còdecs
http://www.fluendo.com/press/releases/PR-2007-01.html