dilluns, de gener 08, 2007

Samsung podria revolucionar el segment de les bateries per a portàtils amb un mes d'autonomia!

La nova bateria estaria basada en la tecnologia DMFC (Direct Methanol Fuel Cell) i de moment no es tractaria de la bateria del portàtil directament, si no de la bateria de la dock station.

No hi ha hagut anunci oficial de Samsung pel què fa a aquesta proesa, probablement perquè de moment no es comercialitzarà, tot i que els rumors que circulen per la Xarxa indiquen que això podria produir-se a finals del 2007.

No es tracta d'una bateria d'ordinador portàtil, almenys encara, malgrat que la tecnologia apunta en aquesta direcció. La bateria de la qual parlo es troba a la dock station (la base de connexió) del Samsung Q35, un ultraportàtil de la companyia coreana que ja s'està venent actualment. En el futur, la idea seria que aquesta mateixa tecnologia equipés al mateix ordinador.

Les noves bateries es basen en l'ús del Metanol, que es troba en estat líquid al seu interior i que necessita menys equipament intern de la pròpia bateria per a treballar, fet que permet disminuir la seva mida al mateix temps que s'en maximitza el rendiment.

El Q35 és un ultraportàtil que pesa 1,89 quilos, medeix 299x214x35 mil·límetres i presumeix de ser l'ordinador més petit en muntar un processador Intel Core Duo T2300 a 1,66 GHz. Inclou més d'1 Gb. de memòria en la seva configuració estàndard, disc dur de 80 Gb., regravadora DVD, xipset gràfic Intel 945GM, i pantalla de 12,1" (en diagonal). És el substitut de la gamma Q30 de la mateixa marca, i competència directa del Sony Vaio.

La nova bateria està pensada per a durar un mes amb un ús de vuit hores al dia durant cinc dies a la setmana, un ús habitual a qualsevol loc de treball.

Més informació:

Samsung Q35
http://www.samsung.com/uk/products/mobilecomputing/ultramobile/np_q35t001suk.asp

Pàgina de la Wikipedia sobre DMFC
http://en.wikipedia.org/wiki/Direct_methanol_fuel_cell