dimarts, de gener 16, 2007

Apple també va presentar el seu set-top box

Malgrat que tot el protagonisme va ser acaparat per l'iPhone, a la MacWorld Expo també hi van haver altres coses...

Ja havia estat presentat en societat anteriorment i mentre se li acabaven de donar els darrers retocs, una cosa poc habitual a la companyia de Cupertino, malgrat que sota el nom d'iTV. L'actual Apple TV neix amb pocs canvis respecte a l'aparell mostrat al setembre del 2006.

La filosofia de l'Apple TV és portar el programari iTunes i tots els continguts que aquest pot gestionar al nostre televisor de forma inalàmbrica, de manera que si descarreguem pel·lícules o música al nostre ordinador (per exemple des de la nostra habitació o despatx), en puguem fruir des d'una altra habitació de la casa sense haver de preocupar-nos per gravar-los en un disc dur portàtil o ni tan sols tenir gaire feina a canviar-los de dispositiu. L'ús d'iTunes garanteix la seva compatibilitat amb Mac OS X i Windows.

L'aspecte de l'Apple TV el fa assemblar-se en certa forma a un Mac Mini, en color gris clar i molt elegant en el seu disseny, amb el logotip de la poma mossegada típic de la companyia de Cupertino i les lletres tv en minúscules. La seva interfície d'usuari és simple, assemblant-se a l'oferta pels Media Center sobre plataforma Windows i Linux (és a dir, un menú amb les diferents opcions de reproducció de continguts i configuració). Aquesta interfície té una semblança amb el programari Front Row que equipa als iMac.

El control de l'Apple TV es realitza mitjançant un comandament a distància, l'Apple Remote, i el dispositiu només pot reproduir, no gravar emissions televisives o altres continguts. És per això pel què probablement el seu preu de partida seran uns econòmics 299 dòlars nord-americans.

A la part del darrera disposa d'una sèrie de connectors, com ara un HDMI, sortida de vídeo compost, USB 2.0 i Ethernet 10/100. La capacitat del disc dur per a emmagatzematge de contingut és de 40 GB.

Per a reproducció de vídeo suporta els formats H.264 i MPEG-4, mentre que per a àudio suporta els AAC, MP3, Apple Lossless, AIFF i WAV, i per a reproducció d'imatges treballa amb JPEG, BMP, GIF, TIFF i PNG.

La data de sortida al mercat és febrer del 2007 a través de l'Apple Store.

Més informació:

Apple TV
http://www.apple.com/appletv/