dijous, de desembre 21, 2006

Ja disponible Opera 9.1

La principal novetat del navegador noruec és l'augment de la protecció anti-phishing inclosa de sèrie.

Fins ara, i des de la seva versió 8, Opera ja incloïa una protecció anti-phishing, però aquesta s'ha vist reforçada en la present edició amb tecnologies procedents de GeoTrust (empresa especialitzada en certificats digitals) i PhishTank (un projecte col.laboratiu sobre el phishing que proporciona informació i eines per a no caure-hi).

El phishing s'ha convertit al llarg d'aquest any en una de les amenaces més recurrents i preocupants d'Internet juntament amb el Spam i els virus. Consisteix en enganyar a l'usuari per a què introdueixi les seves dades personals en el que ell creu que és una pàgina web en la qual s'hi pot confiar, habitualment d'un servei conegut de compravenda en línia com pot ser eBay entre d'altres. Realment, el què està fent l'usuari és introduir les seves dades en una pàgina web preparada de forma expressa per una altra persona la intenció de la qual és quedar-se amb aquestes dades per al seu profit personal.

Normalment el phishing és un tipus d'engany que arriba a l'internauta mitjançant el correu electrònic sol·licitant-li que obri una determinada adreça web (URL), i és aquí on entra en joc el navegador web.

Tot i que les tècniques anti-phishing no estan encara molt depurades, inclouen llistes amb els llocs web de comerç electrònic i bancaris més freqüents per poder comprovar la correspondència entre la URL i el que la pàgina diu ser.

PhishTank, una de les tecnologies anti-frau incloses en Opera 9.1, consisteix en una llista de llocs que els internautes poden votar com a frau o correcte, llista que posteriorment és accessible mitjançant una API de programació oberta que qualsevol fabricant pot incorporar en els seus projectes.

Al costat de la seguretat millorada, Opera 9.1 inclou les funcionalitats que l'han convertit en un navegador molt versatil i apreciat, ja presents a la versió 9.0 . Entre d'altres trobem: client BitTorrent integrat, navegació en pestanyes, previsualització en miniatura dels continguts de la finestra, bloquejador de pop-ups i cercador integrat.

Opera 9.1 es pot descarregar gratuïtament des de la mateixa web d'Opera Soft.

Més informació:

Opera
http://www.opera.com