dimarts, de novembre 21, 2006

Linspire presenta nou servei de correu electrònic gratuït

Hi ha disponible també una versió de pagament amb més capacitat i serveis addicionals com ara emmagatzematge en línia.

Després de la distribució lliure i gratuïta Freespire (basada en la seva versió comercial Linspire) i del CNR gratuït (repositori de programari per a l'actualització de Freespire), Linspire torna a la càrrega amb un altre servei gratuït, aquest cop centrat en l'oferiment de correu electrònic: FreeLinuxEmail.

Donant-se d'alta en aquest servei, l'usuari aconsegueix un compte de correu electrònic corresponent als dominis @freelinuxemail.com, @tryoutlinux.com y @freespire.org. Tot i això, en la seva versió bàsica aquest servei només ofereix 10 megabytes d'emmagatzematge per al correu, el què per als estàndards d'avui en dia és molt poc. Per un mòdic preu de 29,95 dòlars a l'any, disposem d'una giga d'emmagatzematge, i per 99,95 disposem de fins a 5 gigabytes.

També amb les versions de pagament disposem d'una quantitat homòloga d'espai d'emmagatzematge en disc (1 o 5 gigabytes depenent del pla contractat) accessible mitjançant protocol FTP o altres protocols de xarxa.

Per accedir al correu electrònic podem fer-ho via web, des de qualsevol client d'ordinador de sobretaula compatible amb l'estàndard IMAP, o bé des d'un telèfon mòbil que disposi de navegador WAP.

L'ús de l'IMAP (Internet Message Access Protocol) en lloc del típic POP (Post Office Protocol) és degut a diversos avantatges que ofereix el primer sobre el segon:

- Connexió continuada al servidor. Amb el protocol POP es descarreguen els missatges i, un cop fet això, el client es desconnecta del servidor. Amb el protocol IMAP la comunicació es manté oberta per a descarregar continguts addicionals, el que dóna com a resultat més rapidesa de descàrrega.
- Permet connexions concurrents des de diversos clients a la mateixa bústia de correu.
- Ús de senyals (flags) per indicar-li al servidor quan un missatge ha estat llegit o se li ha respost, per exemple. El fet que es desin al servidor permet que es faci una gestió més eficient del correu, permetent que des de qualsevol lloc del món es sàpiga què s'ha fet anteriorment amb un missatge.
- Gestió de diversos bústies de correu com una sola. Podem, per exemple, moure missatges entre diverses bústies situades en el servidor com si fossin diferents carpetes d'una mateixa bústia.
- Proporciona un mecanisme per a realitzar cerques de missatges per paraules clau entre els missatges emmagatzemats en el servidor, de forma que no cal que a cada client s'hi descarreguin tots els missatges emmagatzemats.

La compatibilitat del correu amb els clients més populars existents actualment (Mozilla Thunderbird, Outlook, Outlook Express, Eudora,...) està garantida.

Més informació:

FreeLinuxEmail
http://www.freelinuxemail.com/

Nota de premsa de Linspire
http://www.linspire.com/lindows_news_pressreleases.php