dilluns, de novembre 20, 2006

Els tres principals motors de recerca a Internet es posen d'acord per a facilitar la indexació de llocs web

Google, Microsoft i Yahoo! acorden oferir suport per a Sitemaps 0.90, un protocol que facilita als dissenyadors i programadors de pàgines web que les seves creacions entrin dins de les bases de dades dels motors de cerca.

L'estàndard Sitemaps consisteix en una forma d'identificar a un lloc web aquelles pàgines que volem que siguin indexades en els motors de cerca. Això es fa bàsicament mitjançant la inclusió d'un fitxer en format XML en el qual s'hi llisten les URL's de les pàgines que volem indexar, de forma que el robot de classificació del motor de cerca (crawler) llegeix aquest fitxer i guarda referències a les pàgines que allà se li diuen. Alternativament, el mètode clàssic és que el robot de classificació examini el codi font a la recerca d'enllaços a altres pàgines del lloc web, entrant a la base de dades aquestes referències.

Els tres principals cercadors d'Internet, Google, Yahoo! i MSN de Microsoft, han acordat oferir suport per a la versió 0.90 d'aquest estàndard, el que significa que a partir d'ara se'ls simplifica la tasca als dissenyadors de llocs web per a què ordenin les pàgines que entraran a la base de dades del motor de cerca, oferint-los un control més gran sobre el que es classifica i com es classifica.

Per a saber com cal crear i omplir el fitxer XML de definició de les pàgines a classificar, comptem amb una bona guia en el mateix lloc web de Sitemaps, a

Protocol - Sitemaps XML format
http://www.sitemaps.org/protocol.html

Des del punt de vista de l'usuari, i segons afirmen els tres grans d'Internet, l'adopció de Sitemaps implicarà que els resultats de les cerques realitzades a qualsevol dels tres motors seran més correctes i detallats.

Més informació:

Lloc web oficial per al protocol Sitemaps
http://www.sitemaps.org/

Nota de premsa publicada per Google anunciant la seva adopció per part dels tres grans
http://www.google.com/press/pressrel/sitemapsorg.html