dimarts, d’octubre 10, 2006

Google adquireix YouTube

El gegant d'Internet dóna un salt qualitatiu i quantitatiu amb l'adquisició d'un dels serveis més populars de la nova Web 2.0 .

L'anunci s'ha dut a terme aquest dilluns dia 9 d'Octubre, i consisteix en la compra d'accions de YouTube per part de Google per un valor total d'1,65 Bilions de Dòlars. Un cop acabada l'operació, YouTube mantindrà el seu nom comercial i la seva imatge diferenciada, per tal de seguir satisfent a la nombrosa comunitat d'usuaris incondicionals del servei que ofereix.

La història de les dues companyies és la d'un èxit aconseguit gràcies a l'expansió d'Internet i a la penetració d'aquesta xarxa de comunicacions a la societat en general. Si bé la història de Google és prou coneguda, l'espectacular èxit de YouTube ha provocat que els seus inicis siguin uma mica més desconeguts per al gran públic. Fou fundada el febrer de 2005 per tres ex-treballadors de PayPal (Chad Hurley, Steve Chen i Jawed Karim), companyia de pagaments en línia del grup eBay, atraient immediatament l'atenció de diversos inversors tot i les crítiques abocades sobre el seu model de negoci basat en la presentació de publicitat a les seves pàgines.

Aquest aspecte és sense cap mena de dubte de gran interès per a Google, la font d'ingressos principal de la qual és la publicitat, pel què qualsevol companyia que ofereixi un model de negoci basat en un producte innovador i el seu finançament mitjançant publicitat, és susceptible de caure en l'òrbita de Google.

Fins ara, ambdues companyies eren competidores en el terreny del vídeo en línia amb els seus respectius serveis (Google Vídeo per part de la companyia del cercador). Si bé la posició de YouTube ja ha estat aclarida (la companyia mantindrà la seva seu actual, la seva marca i tots els seus treballadors), la situació del servei de Google queda ara en entredit. Google Vídeo continuarà? o bé es fusionarà amb YouTube?

Sense cap mena de dubte, el present anunci donarà molt a parlar durant les properes setmanes i fins i tot mesos, ja que és l'anunci més important d'adquisicions o fusions entre empreses dels darrers mesos.

Més informació:

Google To Acquire YouTube for $1.65 Billion in Stock
http://www.google.com/press/pressrel/google_youtube.html