dijous, de setembre 07, 2006

Microsoft presenta la Release Candidate 1 de Windows Vista i anuncia els seus preus per als Estats Units

La companyia de Redmond ha anunciat la disponibilitat de la primera Release Candidate del successor del Windows XP, de la qual n'ampliarà el nombre i tipologia dels participants en les proves, així com ha fet públics els preus que probablement tindrà als Estats Units, i que fluctuarà entre els 100 i els 400 dòlars depenent de la versió.

Confirmant les dates prèviament anunciades per al seu llançament (novembre del 2006 per a clients per volum i gener del 2007 per a tot el món), Microsoft ha enviat a una selecte grup de betatesters la versió RC1 (Release Candidate 1) del Windows Vista, malgrat que amb la promesa de què aquesta serà aviat posada a disposició d'un nombre d'usuaris més gran.

La companyia de Bill Gates també reobrirà el programa CPP (Customer Preview Program) a nous usuaris, que es podran inscriure via web.

Juntament amb aquest anunci, Microsoft ha fet públics els preus de les diferents versions del Windows Vista. Recordem que mentre per a Windows XP existeixen diferents discos físics per a cada versió diferent, amb Windows Vista tindrem un sol original amb tots els serveis i funcionalitats que pot proporcionar el sistema, i que l'usuari podrà activar amb les claus correctes per les quals pagarà a Microsoft.

Els preus (en dòlars) publicats per a algunes de les edicions del Windows Vista (Microsoft no els ha fet públics per a totes) són els següents:

- Business: 299 per a instal·lació nova, 199 per a actualització
- Home Premium: 239 per a instal·lació nova, 159 per a actualització
- Home Basic: 199 per a instal·lació nova, 99,95 per a actualització
- Ultimate: 399 per a instal·lació nova, 259 per a actualització

Aquests preus estan subjectes a canvis, però perfilen molt bé els costos definitius que tindran les versions definitives de Vista, segons ha puntualitzat Microsoft, i fins i tot per al continent europeu.

Més informació:

Nota de premsa de Microsoft
http://www.microsoft.com/presspass/press/2006/sep06/09-05WindowsVistaIndustryPR.mspx