dilluns, de setembre 18, 2006

Microsoft llança Zune com a competència a l'iPod d'Apple

La batalla per l'oci digital portàtil té un nou contendent: Microsoft. Si fins ara la companyia de Redmond s'havia acontentat amb proporcionar solucions de connectivitat amb el programari Windows Media Player a terceres parts fabricants de reproductors MP3 per maquinari, el que ha fet és llançar la seva pròpia solució completa (hard+soft) a l'estil iPod+iTunes.

La idea principal del Zune és la compartició de continguts, quelcom que en principi sembla xocar diametralment amb la filosofia i el model de negoci de Microsoft i encaixar més fàcilment amb el programari lliure. El reproductor multimèdia de la companyia de Bill Gates farà ús de la tecnologia de connectivitat sense fils, cada cop més estesa a tota mena de dispositius electrònics per a materialitzar la filosofia de connectivitat i compartició del Zune.

Quan ens acostem al propietari d'un altre dispositiu Zune disposarem de la possibilitat d'intercanviar arxius amb ell, de forma que podrem enviar al seu dispositiu (o rebre d'ell) tots els continguts que vulguem. Aquells arxius que no estiguin subjectes a sistemes de drets de copyright digitals (DRM) podran ser gaudits indefinidament, mentre que els que sí ho estiguin podran ser reproduïts com a màxim fins a tres vegades en els següents tres dies.

El maquinari del Zune, el dispositiu reproductor de MP3 en si, disposa d'un disc dur de 30 GB., pantalla de 3", tecnologia WiFi, sintonitzador de ràdio FM i es trobarà disponible en tres colors en el moment de la seva sortida: negre, marró i blanc. Com a funcionalitats, el Microsoft Zune serà capaç de reproduir àudio, vídeo i imatges fixes.

El reproductor és actualitzable, gràcies a una funcionalitat inclosa en el programari Zune de connectivitat amb el PC.

Però Zune no ve sol. Amb ell desembarca també la nova botiga en línia de música de Microsoft, a imatge i semblança de la iTunes Store d'Apple. En el cas que a algú li passin una cançó que li agradi, podrà comprar-la al Zune Marketplace a través del propi dispositiu MP3. La botiga en línia fins i tot disposa d'una "tarifa plana" amb la qual l'usuari pot descarregar tota la música que desitgi.

Més informació:

Coming Zune
https://www.comingzune.com/