dilluns, de setembre 11, 2006

Borland llança línia gratuïta d'eines de programació

L'empresa productora de programari recupera el mític nom Turbo per a una nova línia de productes gratuïts amb la qual sembla voler lluitar contra el Visual Studio Express de Microsoft.

Borland és un nom històric dins del món de la microinformàtica i, més concretament, del "món" de la programació, tot i que vinguda a menys des de fa uns quants anys degut a l'empenta de les seves competidores i, especialment, de Microsoft.

Fundada el 1983 per diverses persones entre les quals va destacar sempre Philippe Kahn, l'empresa fou ràpidament coneguda pels seus productes de programació com l'excel·lent Turbo Pascal, que inicialment dirigit a la plataforma MS-DOS va evolucionar fins al Windows i d'aquí va derivar en Delphi.

En el que sembla un intent per reviure velles glòries del passat, Borland ha publicat una sèrie d'eines gratuïtes que ressusciten el mític nom Turbo en l'escena de la programació. Són Turbo Delphi i Turbo C++ per a Windows i Turbo Delphi i Turbo C# per a la plataforma .NET . Els quatre entorns disposen de dues versions cadascun: l'Express, gratuïta i de lliure descàrrega, i la versió Professional, amb un cost de 399 Dòlars.

Els diferents entorns de programació es centren cadascun en un sol llenguatge concret, deixant de banda a la resta de llenguatges, tecnologies i aplicacions per oferir tot el seu potencial en un únic sentit. A més, cadascun d'ells és molt visual, seguint una tradició que es remunta als primers entorns Turbo.

Al costat dels entorns de programació disposem d'una col·lecció de més de 200 objectes predissenyats i preparats per incloure a les nostres aplicacions, i a més en la versió professional podem crear els nostres propis objectes.

Els tipus d'aplicacions que podem construir no només funcionen com executables sota Windows, si no que també podem crear aplicacions client-servidor que funcionen a través d'una interfície web. L'accés a dades emmagatzemades no només en bases de dades molt conegudes com ara Mysql, Access, DBase o Paradox, si no també en altres formats com documents Word o Excel i fitxers d'emmagatzematge d'Outlook està garantit.

L'únic que resta per veure és si aquestes versions Express dels entorns de programació de la renascuda línia Turbo tenen èxit contra els seus homòlegs de Microsoft.

Més informació:

Turbo Explorer Homepage
http://www.turboexplorer.com/