dimarts, de setembre 19, 2006

Microsoft fa pública la RC1 de Windows Vista

Fins ara disponible només per a un determinat grup d'usuaris, ja pot ser descarregada i provada per qualsevol internauta, tal i com va anunciar la companyia de Redmond.

Ja queda poc per a la sortida al mercat de la versió definitiva de Windows Vista, el successor del Windows XP, que els usuaris podran gaudir a partir dels primers mesos del 2007 -aquest vinent novembre serà lliurada als fabricants i integradors de PC's-. Mentre, i amb el doble objectiu de començar a donar a conèixer aquest nou sistema operatiu i de testejar-lo de cares a què contingui el mínim d'errors*, Microsoft ha ampliat el seu CPP (Customer Preview Program) per donar cabuda a tots els usuaris que vulguin acostar-se a la propera iteració de Windows.

Abans de descarregar i instal·lar Windows Vista RC1 ens hem d'assegurar que la nostra màquina sigui capaç de córrer el nou sistema sense problemes. Per a això, Microsoft ha disponibilitzat informació a la pàgina web de Windows Vista a més d'un programari (Windows Vista Upgrade Advisor) que ens permet avaluar la nostra màquina per saber si és apta per allotjar una instal·lació del nou sistema operatiu.

Per descarregar la imatge ISO del DVD (no hi ha disponibilitat d'imatges per a CD), primer hem de passar un procés de validació per al qual necessitarem disposar d'un compte Passport. Un cop superat aquest pas, accedirem a les imatges del DVD en anglès, alemany i japonès, i se'ns donarà una clau gratuïta d'activació.

Més informació:

Windows Vista Home Page
http://www.microsoft.com/windowsvista/

* Inevitablement -i no només amb el Windows- qualsevol producte d'aquesta grandaria pateix de problemes que no han estat detectats en les fases prèvies al seu alliberament. Passa fins a les millors families, com s'acostuma a dir, i cap companyia informàtica o iniciativa es troba fora de perill...