dilluns, de juliol 17, 2006

VMware proporciona servidor gratuït per a màquines virtuals

Complementa al player gratuït que fins ara VMware disponibilitzaba per als seus usuaris permetent-los crear les màquines virtuals.

La versió definitiva de VMware Server gratuït ha estat publicada després d'un període de cinc mesos de betatesting durant el qual s'ha aconseguit arribar a la gens menyspreable xifra de 700.000 descàrregues del producte.

El programa està disponible per a executar-se sobre els sistemes operatius Windows i Linux, i proporciona les següents funcionalitats:

- Suport per usar VMware VirtualCenter, un gestor centralitzat per a tots els programes de VMware, que permet el control de les màquines virtuals i els servidors des d'una sola aplicació.

- Possibilitat d'executar sistemes operatius de 32 i 64 bits.

- Permet guardar l'estat d'una màquina virtual, de forma que al tornar a executar-la, ho farem des del mateix punt en el qual vam deixar l'execució anterior.

- Inclou un assistent pas a pas (wizard) per a la creació de màquines virtuals, el que facilita el seu ús a usuaris no experimentats.

- Suporta els formats de màquina virtual de VMware, Microsoft i el Symantec LiveState Recovery a través de la utilitat VM Importer.

- Inclòs suport experimental per a 2-Way Virtual SMP, funcionalitat que permet que una sola màquina virtual s'executi aprofitant els recursos d'un doble processador.

- Inclòs suport experimental per a la tecnologia de virtualització d'Intel (Intel Virtualization Technology).

Per a aquells usuaris que desitgin suport tècnic addicional, aquest es troba disponible a través de la pròpia VMware a preus que comencen en els 350 dòlars anuals.

L'èxit dels productes gratuïts per a virtualització de VMware és indiscutible, i es pot constatar no només veient l'alt nombre de descàrregues obtingudes pel reproductor de màquines virtuals o el servidor durant el seu període beta, si no també en la gran quantitat de Virtual Appliances (màquines virtuals realitzades per tercers i posades a disposició del públic) que es poden descarregar des de la mateixa web de VMware (unes 250).

VMware concep la seva gamma gratuïta de productes com un primer pas per avaluar la solvència de les seves solucions i passar a una de pagament, com ESX o GSX Server.

Més informació:

VMware Server
http://www.vmware.com/products/server/