dissabte, de juliol 15, 2006

Symbian presenta nova versió del seu sistema operatiu per a dispositius mòbils

En el SymbianOS 9.3 destaquen el suport natiu per a xarxes WiFi, USB 2.0 on-the-go, i els temps d'arrencada més breus per a telèfons i aplicacions.

Symbian Limited ha anunciat aquesta setmana la disponibilitat de Symbian OS 9.3, el sistema operatiu líder per a dispositius de telefonia mòbil. De fet, aquesta és -com indica el seu número principal- una revisió incremental de la versió anterior, la 9, del mateix sistema. La intenció de Symbian amb aquesta nova versió ha estat la de proporcionar un sistema més adaptat a les necessitats dels fabricants de dispositius, amb un menor temps d'adaptació a una plataforma hardware concreta i als serveis de les operadores per a la seva ràpida sortida al mercat.

Les principals novetats d'aquesta versió són:

- Suport natiu per a dispositius i connexions WiFi.

- Suport per a USB 2.0 on-the-go, fet que permet connectar un telèfon amb Symbian OS 9.3 a un altre dispositiu USB com per exemple un reproductor MP3 i intercanviar informació directament entre ells sense necessitar pel mig un ordinador.

- Millora en el rendiment del telèfon. Un temps inferior de càrrega per al propi sistema operatiu i per a aplicacions clau.

- Millora de la gestió de la memòria, que dóna com a resultat aplicacions i funcions del telèfon que responen millor a l'usuari, com si s'estiguessin executant programes més "lleugers".

- Inclòs suport per a HSDPA, Veu sobre IP (VoIP) i Push To Talk natiu.

- Compatibilitat cap enrere amb totes les versions de la sèrie 9.x

- Noves eines per als programadors. Disponibilitat de facilitats per a programar des del popular entorn Eclipse i amb Nokia Carbide. A més, es proporcionen eines per a treballar en C++. També es facilita la creació de variants i sistemes a mida.

- Disponibilitat d'una edició en línia de la Symbian OS Library, amb nou contingut i totalment navegable

Més informació:

Nota de premsa de Symbian
http://www.symbian.com/news/pr/2006/pr20068169.html