dimecres, de juliol 19, 2006

Microsoft i XenSource anuncien el desenvolupament d'interoperabilitat per a virtualització sobre Longhorn

La col·laboració entre ambdues empreses facilitarà als usuaris el suport tècnic i els mitjans per a executar sistemes operatius virtualitzats sobre Longhorn.

Microsoft i XenSource han anunciat que treballaran conjuntament en el desenvolupament de solucions basades en Xen que puguin interoperar (ser compatibles a algun nivell) amb l'Hypervisor de Longhorn, la versió servidora de Windows Vista.

Longhorn inclourà un component anomenat Hypervisor, un nom comú que en les tecnologies de virtualització denomina una arquitectura que permet l'execució de múltiples sistemes operatius o múltiples instàncies d'un sistema operatiu concret en paral·lel i sense necessitar cap canvi respecte a la seva execució única de forma nativa.

La col·laboració entre les dues companyies anirà dirigida a executar sistemes Linux -o altres- dins d'un entorn de virtualització sobre Windows Longhorn, segons es desprèn de la lectura de la nota de premsa pública donada a conèixer. Allò paradoxal de la situació és que Microsoft oferirà suport tècnic per als sistemes operatius "guest" (els que s 'executen virtualitzats), inclòs Linux.

Les tecnologies desenvolupades conjuntament en el marc d'aquesta col·laboració estaran disponibles per al públic sota llicència comercial, i disposarem dels primers fruits durant la segona meitat del 2007, segons confirma XenSource. Tot i això, a finals d'enguany, Microsoft començarà a oferir suport tècnic per a productes de XenSource.

Més informació:

Nota de premsa conjunta Microsoft-XenSource
http://www.microsoft.com/presspass/press/2006/jul06/07-17MSXenSourcePR.mspx

XenSource
http://www.xensource.com/