dijous, de juny 22, 2006

Microsoft llança l'era Live amb el nou Messenger

La companyia de Redmond va alliberar aquest passat dilluns la versió definitiva de Windows Live Messenger, donant pas a la seva nova era de serveis en línia. Entre les principals novetats del popular programa es destaca la millora de les comunicacions per àudio i vídeo, en el que sembla un intent per assaltar la posició dominant de Skype en el camp de la VoIP.

Com totes les filosofies de productes que estan presentant les grans companyies informàtiques de la talla de Sun Microsystems o Microsoft, la gamma Live d'aquesta darrera és una mica difusa i complicada en els seus objectius per a l'usuari final. Malgrat tot, i per a simplificar, podem afirmar que la sèrie de serveis Windows Live agrupen els serveis fins ara oferts per la divisió MSN de la companyia de Redmond, i que s'integraran encara més en aspecte i funcionalitat amb Windows Vista.

Windows Live Messenger és per tant, el que hagués d'haver estat MSN Messenger 8.0, i presenta com a principals novetats les següents:

- Carpetes compartides. És una funcionalitat que sembla més pensada per al sector empresarial que per a l'usuari final (encara que probablement serà usada indistintament per ambdòs), i que exerceix d'alternativa al tradicional mètode d'enviament directe dels arxius. Quan volem enviar alguna cosa a un dels nostres contactes, ho afegim a la carpeta compartida (shared folder), i quan el contacte desitjat estigui en línia, l'ítem que compartim és enviat automàticament al seu ordinador, de forma que podem enviar fitxers a persones que no estan en línia en aquell moment, i que es transferiran en quant entrin al seu compte (sempre que nosaltres també estiguem en línia, és clar).
Aquesta opció només funciona en particions formatejades amb el sistema de fitxers NTFS, i inclou programari antivirus per tal de minimitzar la possibilitat d'infeccions.

- Inclusió de trucades PC a telèfon. A més de poder parlar per veu amb un altre usuari de Messenger, la nova versió Live permet també la realització de trucades a números de telèfon convencionals per un mòdic preu a la zona nord-americana i Europa occidental.
Aquesta funció sembla clarament afegida per fer la competència a Skype, actualment companyia dominant en el sector de la VoIP.

- Possibilitat de xatejar fins i tot quan el nostre estat és offline. Una funcionalitat molt demanada pels usuaris, doncs ens permet encetar converses amb usuaris determinats mentre la resta ignora que estem allà...

- Personalització dels noms dels contactes, de forma que podem posar-los com vulguem, diferenciant-los dels nicks que han posat els seus propietaris.

- Possibilitat de personalitzar l'esquema de colors per a totes les finestres de l'aplicació.

- Canvi de nomenclatura de Passport a Windows Live ID, malgrat que -i per a entendre'ns- contínua basant-se en l'adreça de correu electrònic de Hotmail i la seva corresponent contrasenya.

Es queda al tinter l'anunciada interoperabilitat entre Yahoo! Messenger i el propi Windows Live Messenger, la qual probablement veiem a la següent revisió a finals d'enguany o principis del 2007.

Més informació:

Descàrrega de Windows Live Messenger
http://messenger.msn.com