dilluns, de juny 12, 2006

Dell XPS M2010, un nou disseny d'ordinador

A cavall entre un portàtil i un sobretaula, aquesta màquina d'altíssimes prestacions està pensada per a convertir-se en el centre digital de l'oci domèstic, amb un disseny molt acurat i unes prestacions de somni.

Si tradicionalment ha estat Apple la companyia que ha acaparat tots els reconeixements en matèria de disseny dels seus ordinadors i gadgets electrònics, amb aquest nou ordinador Dell li ha passat la mà per la cara. Al seu aspecte futurista s'hi han d'afegir a més unes prestacions de bandera: processador Intel Pentium 4 Core Duo amb velocitats que oscil·len des dels 1,83 fins als 2,16 Gigaherços, 4 Gb. de memòria RAM DDR2, tarja de vídeo ATI Radeon X1800 amb 256 Mb. de RAM connectada a una pantalla de 20,1" , i dos discos durs de 120 Gb. cadascun.

La seva vocació multimèdia (de fet sembla clar que aquesta màquina està destinada a ser un centre d'oci de la llar) la confirma el seu sistema de vuit altaveus més subwoofer, l'entrada FireWire (adequada per a la connexió de videocàmeres), el lector multiformat de targes de memòria, webcam integrada, i l'ús del sistema operatiu Windows Media Center Edition a més del XP Professional.

Un disseny impol·lut

L'aspecte que més destaca del XPS M2010 és el seu aspecte acurat. Nedant entre les aigües d'un portàtil i un sobretaula, sense arribar a ser l'últim, es pot plegar i transportar de forma còmoda i elegant, facilitant el seu transport entre habitacions d'una mateixa casa o bé entre diferents llocs de residència.

La seva combinació de colors negre brillant i platejat li confereix a més tot l'aspecte d'un electrodomèstic més dels anomenats "de línia gris", com ara un vídeo VHS, un televisor, o un reproductor/gravador de DVD.

La càmera web es troba integrada en l'aparell, a la part superior de la pantalla, de la mateixa manera que als ordinadors portàtils com el Sony Vaio o els iMac's d'Apple.

El nou ordinador de Dell disposa a més de comandament a distància per controlar totes les seves funcions de reproducció d'àudio i vídeo d'una forma còmoda des del sofà del nostre menjador o sala d'estar.

Aquesta excel·lent màquina té un preu a l'alçada de les seves prestacions: 3.500 dòlars. Un factor que dissuadirà sense cap mena de dubte a molts potencials compradors davant l'inferior cost d'una màquina equivalent d'Apple, l'iMac.

Més informació:

Dell XPS M2010 Product Details
http://www.dell.com/content/products/productdetails.aspx/xpsnb_m2010?c=us&l=en&s=bsd&cs=04