dilluns, de maig 29, 2006

CodePlex, el site de Microsoft per a la comunitat de programadors

De moment encara en fase beta, aquesta nova iniciativa pretén ser un punt de trobada per als programadors, i especialment sembla dirigit als què abracen la filosofia del programari lliure.

La companyia de Bill Gates sembla decidida a no perdre el tren dels programadors aficionats i dels grups que empren eines de codi obert o gratuïtes. Si primer fou Visual Studio Express, tot un entorn de programació que Microsoft ofereix de forma gratuïta, ara li toca el torn a CodePlex, un lloc web al voltant del qual la companyia de Redmond intenta crear una comunitat de desenvolupadors que comparteixin experiències i codi font, a més de gaudir dels recursos que els ofereix la pròpia Microsoft.

CodePlex ha obert les seves portes encara en fase beta, però ja es poden trobar en aquest site alguns projectes en els quals començar a col·laborar, i alguns recursos. El lloc web està concebut com a una eina completament en línia, amb fòrums de discussió, àrea de descàrregues, i utilitats de programació en línia.

Tècnicament, CodePlex ha estat construït en C# emprant .NET 2.0. El registre en el site, així com l'ús de tots els recursos que disposa, és gratuït i obert a tothom.

Més informació:

CodePlex
http://www.codeplex.com/