diumenge, de juny 11, 2006

Google presenta software per programar en AJAX

És gratuït i permet convertir classes de Java en fitxers HTML i Javascript que composen la nostra aplicació web, treballant amb el nostre IDE habitual.

Ajax és el darrer crit en programació web, una fusió de tecnologies com l'HTML, CSS (Cascading Style Sheets), o DOM (Document Object Model), que permet la creació d'aplicacions altament interactives basades en la Web. És també l'eina que està permetent a Google fer realitat el concepte que fa uns anys va impulsar Sun Microsystems amb la seva filosofia "The network is the computer", gràcies a aplicacions com Google Talk integrat en Gmail, el seu processador de textos en línia o el més recent full de càlcul.

Essent famosa per les seves eines gratuïtes i per facilitar una alta interacció amb els seus productes, era lògic pensar que Google també facilitaria d'una forma o altra la vida dels programadors, i així ha estat mitjançant la introducció del seu Web Toolkit.

Google Web Toolkit (GWT) consisteix en una eina que permet als programadors en Java convertir les seves classes a mòduls HTML i Javascript compatibles amb la gran majoria de navegadors del mercat gràcies a l'ús d'estàndards oberts amb els quals treballen la majoria d'aquests programes.

El nou programari de Google, que consisteix realment en un compilador, permet al programador treballar amb el seu IDE preferit, passant després a convertir el seu programa en una sèrie de planes HTML i Javascript que poden ser pujades a qualsevol servidor.

GWT també inclou una sèrie d'elements gràfics d'interfície d'usuari, anomenats Widgets, que es disposen dins d'elements contenidors anomenats Panells.

Web Toolkit també facilita al programador la reutilització del codi font en forma de mòduls per a altres projectes, i naturalment Google ha disposat una sèrie d'ajudes en línia en el lloc web del producte.

Més informació:

Google Web Toolkit - Build AJAX apps in the Java language
http://code.google.com/webtoolkit/