divendres, de maig 26, 2006

iPod fins i tot a les sabatilles

La companyia de Cupertino ha presentat juntament amb la multinacional de la roba i el calçat esportiu Nike un dispositiu que inserit en una sabatilla i connectat sense fils al seu famós reproductor multimèdia, ens permet conèixer dades sobre l'exercici que estiguem fent.

Apple sembla voler ser omnipresent. No, no és que l'iPod s'hagi miniaturitzat i adaptat fins a tal punt d'integrar-se en unes sabatilles, però si pot "col·laborar" amb aquestes per tal d'oferir-nos informació diversa a la seva pantalla sobre l'exercici que estiguem realitzant.

Per a gaudir d'aquesta nova meravella que ens porta la tecnologia només hem de disposar d'un iPod nano, unes noves sabatilles Nike que incorporen al seu disseny un compartiment especial, i un kit Nike+iPod que consisteix en dos elements: un sensor que posarem en el compartiment especial de les nostres sabatilles Nike, i un adaptador per connectar a l'iPod. Ambdós elements es comuniquen via sense fils a una freqüència de 2,4 GHz. i mitjançant un protocol propietari.

El sensor de la sabatilla realitza diverses lectures referents a l'exercici que estiguem realitzant i envia els resultats a l'iPod nano, que els presenta a la seva pantalla de forma còmoda per a l'usuari. Durant tot aquest procés, l'esportista pot emprar també el reproductor d'Apple per al què va ser dissenyat: escoltar música.

A l'hora de sincronitzar l'iPod amb el nostre Mac o PC (iTunes 6.0.4 com a mínim necessari), no només es sincronitzaran les dades de les cançons, si no també les dades de l'exercici realitzat (la distància recorreguda, el temps emprat,...) al lloc web nikeplus.com, on quedaran emmagatzemats per tal de poder ser comparats amb els d'altres aficionats a l'esport i, d'aquesta forma, "competir" amb gent de qualsevol lloc del món de forma virtual.

A més d'aquest servei, Nike i Apple també han realitzat compilacions de música especialment pensades per a aquells moments en els quals s'està practicant esport.

La presentació d'aquesta nova relació comercial entre Apple i Nike i el seu primer fruit, el Nike+iPod, es va realitzar a Nova York amb tot luxe de detalls, comptant amb la presència del set vegades campió del Tour de França Lance Armstrong, i la corredora de 5.000 i 10.000 metres i posseïdora del rècord mundial de marató Paula Radcliffe.

El preu del kit (sense comptar amb l'adquisició de l'iPod nano i les sabatilles Nike) és assequible: 29 dòlars en botigues autoritzades Apple i també en establiments Nike.

Més informació:

Apple - Nike+iPod
http://www.apple.com/ipod/nike/

NIKE+
http://www.nike.com/nikeplus/