dissabte, d’abril 22, 2006

Publicat el primer client complet de la xarxa P2P eDonkey per a Pocket PC

Fins ara, totes les solucions de P2P de la xarxa eDonkey per a dispositius mòbils no eren més que eines per a controlar remotament les descàrregues realitzades des d'un ordinador de sobretaula o portàtil. MopiPhant és una solució completa basada en el kernel de Lphant per a dispositius Pocket PC.

Lphant és una aplicació client de xarxes P2P que empra la xarxa eDonkey, i que es constitueix com l'alternativa als populars eDonkey i eMule. Usant el seu nucli com a base, un equip de programadors que no és el mateix que desenvolupa aquest client, ha realitzat una implementació per a PDAs basades en el sistema operatiu Windows CE de Microsoft que es considera el primer client P2P complet per a PDAs que empra aquesta xarxa.

Fins ara, totes les solucions existents de P2P completes per a Pocket PC usaven altres xarxes com OpenNAP (clònic gratuït de Napster) malgrat que eDonkey és més popular, especialment a Europa.

Per a funcionar correctament, MopiPhant (que és una aplicació lliure i gratuïta disponible sota llicència GPL) necessita que en el nostre dispositiu hi tinguem instal·lat el toolkit Microsoft .NET Compact Framework i un fitxer server.met estàndard d'eMule en el directori de la nostra PDA en el qual instal·lem l'aplicació.

Els propis responsables d'aquest projecte afirmen que de moment la seva creació es troba encara en una fase primerenca de desenvolupament, per la qual cosa s'esperen millores per a un futur proper com per exemple l'estabilització de la interfície gràfica (GUI), que encara presenta alguns problemes i ofereix poca informació a l'usuari.

Més informació:

MopiPhant
http://www-info3.informatik.uni-wuerzburg.de/staff/mopi/mopiphant.shtml