dimecres, d’abril 19, 2006

Microsoft alliberarà nou Windows Media Player 11 abans del juny

Segons informa l'edició asiàtica de ZDNet, la companyia de Redmond oferirà una nova versió del seu reproductor multimèdia per a Windows XP i Vista abans d'aquest vinent juny.

Malgrat que en principi el nou Windows Media Player 11 estava previst que sortís al mercat juntament amb el Windows Vista a principis de l'any vinent, Microsoft ha decidit avançar-se i presentar-lo en menys de dos mesos. Estratègia de màrqueting o possible previsió 'd'entretenir' al personal per un altre retard en la data de lliurament del seu proper sistema operatiu?

Continuant amb la informació proporcionada per ZDNet Àsia, el nou Media Player 11 millorarà les funcionalitats de sincronització amb dispositius mòbils, facilitarà la navegació entre llargues llistes de reproducció de cançons (playlists), integrarà els continguts en línia i offline (en el nostre disc dur), i s'integrarà amb Urge, un nou servei de descàrregues de música previ pagament creat conjuntament per Microsoft i la cadena de televisió musical MTV.

La interfície d'usuari és la que potser pateix més canvis, simplificant-se i incloent botons de navegació per fer-la més semblant a la navegació en web, malgrat que continuarà essent personalitzable mitjançant els coneguts skins, dels quals segurament Microsoft en publicarà un major nombre que els existents fins a la data per a la versió 10 del programari esmentat.

En la sincronització amb dispositius mòbils, el nou Media Player serà capaç de realitzar una sincronització a la inversa, és a dir, enviar arxius des del reproductor MP3 o dispositiu mòbil a l'ordinador de sobretaula o portàtil. Altres funcionalitats d'aquest aspecte concret del Media Player 11 seran la possibilitat de sincronitzar un sól dispositiu amb diversos ordinadors, i omplir el nostre reproductor amb una selecció a l'atzar d'entre totes les nostres cançons.

La conversió de la qualitat dels arxius d'àudio i vídeo (fins i tot aquells protegits per sistemes DRM) per a la seva perfecta reproducció en dispositius mòbils serà una altra de les característiques del nou reproductor. I referint-nos a sistemes DRM, una cosa curiosa -i que sense cap mena de dubte donarà molt per a parlar durant els propers dies- és que es podrà definir per a cada cançó les seves possibilitats de cópia o gravació; per exemple, una determinada cançó podrà ser gravada en CD però no traspassada a un reproductor portàtil, mentre que una altra es podrà passar al nostre reproductor MP3 però no gravar-la en CD, i així successivament...

Segons el mateix article de ZDNet, Microsoft no obre la porta a l'iPod ni a l'iTunes en aquesta nova versió; el seu programari no podrà sincronitzar amb el reproductor multimèdia d'Apple, ni les cançons del servei de descàrrega de pagament d'Apple podran ser reproduïdes mitjançant Windows Media Player.

La companyia de Redmond també ha afirmat que la versió del Media Player per a Windows Vista comptarà amb més funcionalitats que la seva homòloga per a Windows XP, però sense especificar concretament quines seran les funcions extra incorporades. Això demostra un cop més la manera com Microsoft 'pressiona' als usuaris per a la seva migració tecnològica.

Més informació:

XP and Vista to get new media player - Software - News - ZDNet Asia
http://www.zdnetasia.com/news/software/0,39044164,39352592,00.htm

Plana de Microsoft sobre Windows Media Player 11 per a Windows Vista
http://www.microsoft.com/windowsvista/community/mediaplayer.mspx