divendres, d’abril 21, 2006

Google confirma un nou 'Summer of Code'

Davant les insistents preguntes de molts programadors aficionats i professionals, la companyia del cèlebre cercador ha confirmat una nova edició del seu "estiu de codi", que tindrà com a premi els habituals 4.500 dòlars per als qui aconsegueixin completar els projectes de codi obert proposats.

Summer of Code és una iniciativa nascuda de la mà de Google el passat estiu del 2005 i basada en la proposició de projectes open source que han de ser duts a terme per programadors, estudiants o aficionats en un temps determinat i amb la tutela d'una empresa o organització implicada en l'esmentat projecte. En el cas que la feina sigui acabada satisfactòriament en el temps estipulat, Google premiarà als seus responsables amb 4.500 dòlars.

Per a aquest estiu vinent del 2006, Google ja ha confirmat la realització de la corresponent edició del Summer of Code, i l'obertura del termini de recepció de propostes per a promoure.

Entre les iniciatives promotores que tutelaran els projectes, s'hi troben pesos pesants en el món del programari lliure i open source com Apache Software Foundation, NetBSD, Creative Commons, GCC, Gnome, XenSource o el mateix projecte GNU.

A partir del vinent 1 de Maig, Summer of Code acceptarà candidatures d'estudiants que vulguin adherir-se als projectes presentats.

Google ha disponibilitzat a la seva plana web per a desenvolupadors una gran quantitat d'informació sobre aquesta nova edició del seu esdeveniment anual de programació.

Més informació:

Google Code - Google's Developer Network
http://code.google.com/