dimarts, d’abril 18, 2006

Oracle podria estar interessada en crear la seva pròpia distribució de Linux

En una entrevista exclusiva concedida al Financial Times per Larry Ellison (CEO d'Oracle), aquest afirma l'interès de la seva companyia per comptar amb una gamma completa de productes, incloent el sistema operatiu que es basaria en Linux i possiblement mitjançant l'adquisició de Novell.

Oracle vol oferir un catàleg complet d'aplicacions, afegint a la seva panòplia de sistemes gestors de bases de dades, utilitats de programació i altres, un sistema operatiu. I per aconseguir-ho, s'ha fixat en la filosofia del codi obert, i més concretament en un sistema que a més és lliure: GNU/Linux.

En unes declaracions en exclusiva concedides per Larry Ellison (CEO d'Oracle) al conegut rotatiu dedicat al món dels negocis Financial Times, aquest va afirmar que la companyia que dirigeix ha considerat la possibilitat d'adquirir alguna altra companyia especialitzada en solucions Linux, i concretament es va referir a Novell, segon distribuïdor de Linux a nivell mundial després de Red Hat.

Precisament Ellison es va referir a Red Hat com l'enemic a batre per a evitar la creació d'una "nova Microsoft". Les dues companyies ja són rivals directes en el camp del middleware.

Conseqüències per al mercat

Sense cap mena de dubte, Oracle és al costat d'altres noms propis de la indústria del programari com Microsoft o Sun, una de les companyies més importants en aquest segment, amb un producte -les bases de dades- que li ha valgut el reconeixement mundial i un lloc entre els grans malgrat la seva gairebé monotemàtica orientació.

En el cas d'entrar en el segment dels sistemes operatius, Oracle seria un jugador fort en el sector Linux, preveient també per la seva banda la realització d'una campanya de relacions públiques cap a la comunitat del programari lliure i l'apadrinament de projectes com al seu dia va realitzar Sun Microsystems en abraçar per a alguns dels seus productes l'esmentada filosofia.

Tot i això, i malgrat les declaracions d'Ellison, aquesta notícia encara ha de ser confirmada de forma oficial per Oracle durant les vinents setmanes o mesos, ja sigui mitjançant la corresponent nota/roda de premsa o anunci oficial en un acte important, o bé passant a materialitzar les insinuacions d'Ellison mitjançant l'adquisició d'una companyia productora de solucions Linux de cert pes al mercat o la formació del seu propi grup de treball/projecte lliure basat en la comunitat.

Més informació:

Nota gratuïta del Financial Times sobre l'entrevista amb Larry Ellison
http://news.ft.com/cms/s/7354696c-cd86-11da-afcd-0000779e2340.html