dimarts, d’abril 18, 2006

Apple podria doblar la seva quota de mercat gràcies a Windows

Gràcies a facilitar l'execució de Windows en els seus nous ordinadors mitjançant el programari Boot Camp, Apple podria duplicar la seva quota al mercat del maquinari. Conseqüència col·lateral o estratègia calculada? com influirà això en el Mac OS X?

Quan fa dues setmanes la companyia de Steve Jobs va anunciar per sorpresa la disponibilitat del programari Boot Camp i el suport oficial per a la instal·lació de Windows en els nous Mac's basats en processadors Intel, va obrir la porta a descobrir l'ordinador portàtil més ràpid executant Windows: el seu MacBook Pro.

Segons diversos tests independents, el nou ordinador portàtil d'Apple és una de les màquines més ràpides executant Windows, malgrat que en determinades tasques... curiosament aquelles més apropiades per al sector empresarial, el segment en el qual Apple desitja un major creixement.

Ja es va especular al seu moment i per aquest moviment de la companyia de Cupertino si la seva intenció era la d'augmentar les vendes del seu maquinari, el que segons un recent estudi de Forrester Research esmentat per la publicació en línia BetaNews, és més que probable. Fins a un augment del doble en la seva quota de mercat vaticina la consultora per a Apple.

La venda de maquinari es duplicarà, però i la plataforma propietària d'Apple, el sistema Mac OS X? veurà incrementada la seva quota de mercat de forma paral·lela? Segons Forrester, els nous compradors d'ordinadors Apple que vulguin executar-hi Windows ho faran en majoria per les decepcions que els ha proporcionat el sistema de Microsoft, però que per motius de feina no poden realitzar una migració al 100% i necessiten continuar executant-lo. També aquesta majoria d'usuaris té en ment provar de forma paral·lela el Mac OS X mentre continua treballant amb Windows.

L'estratègia d'Apple podria passar per -i per a simplificar- una filosofia del tipus "proveu Mac OS X mentre treballeu amb Windows i acabareu treballant només amb Mac OS X". En aquest sentit, sembla que li serà d'èxit, doncs Forrester vaticina un augment molt ampli (proper al doble de la seva actual quota, paral·lelament a l'augment de la seva quota de mercat de maquinari) de la base d'usuaris del sistema d'Apple.

Diversos analistes independents, així com algunes consultores, ja han vaticinat que la sortida al mercat de Windows Vista significarà la disminució de quota de mercat per a Microsoft en el terreny dels sistemes operatius, i també la majoria assenyalen al Mac OS X juntament amb Linux com els dos principals candidats per a ocupar el forat deixat pel sistema de la companyia de Redmond. Sun Microsystems i el seu Solaris, juntament amb els diversos forks de BSD són els altres "outsiders" en aquest camp.

Més informació:

Article de BetaNews en el qual es cita l'estudi de Forrester research sobre les possibilitats d'augment de quota de mercat d'Apple
http://www.betanews.com/article/Distrust_for_Windows_Could_Help_Apple/1144958377