diumenge, d’abril 30, 2006

Microsoft expandeix el seu programa Genuine Advantage

La companyia de Bill Gates expandeix el seu programa Genuine Advantage presentant pop-ups a l'escriptori del Windows d'aquells usuaris que el tinguin piratejat i anunciant un programa molt similar per a l'Office.

Microsoft ha anunciat aquesta mateixa setmana l'extensió de la seva iniciativa WGA (Windows Genuine Advantage) per a incloure avisos als usuaris que estiguin usant una còpia il·lícita del seu sistema operatiu Windows XP.

Windows Genuine Advantage consisteix en un programa llançat per Microsoft fa aproximadament un any i que obliga als usuaris del Windows a validar la seva còpia instal·lada del sistema a través d'Internet mitjançant software, per tal de poder accedir a serveis com ara les actualitzacions del sistema o diverses descàrregues. Inicialment, WGA fou un programa optatiu que oferia com a incentiu als usuaris descàrregues de programari a les quals no hi tenien accés aquelles persones que no l'empraven. Posteriorment Microsoft va fer obligatori el seu ús a tots els usuaris del seu sistema operatiu.

El nou WGA avisarà als usuaris de còpies piratejades del Windows d'aquesta situació, que el seu sistema no és "genuí".

Office Genuine Advantage

La companyia de Redmond ha aprofitat l'avinentesa per a presentar la versió per a la suite ofimàtica Office del programa Genuine Advantage, que notificarà als usuaris de diverses versions idiomàtiques d'Office (entre elles l'espanyola) si la seva còpia és il·legal.

Microsoft veu a la pirateria com un dels principals mals de l'actual panorama empresarial del programari, i s'ha destacat en diverses iniciatives per a lluitar-hi en contra.

Windows Genuine Advantage està dirigit a aquells usuaris que han estat enganyats pels seus proveïdors de programari essent-los instal·lada una còpia pirata del Windows. En diverses ocasions la companyia ha llançat iniciatives per a què els usuaris que denunciessin als pirates poguessin actualitzar el seu programari legalment sense cap conseqüència per a ells.

Més informació:

The Continuing Fight for Genuine Software: Microsoft's Genuine Software Initiative expands programs to help customers identify counterfeit software
http://www.microsoft.com/presspass/features/2006/apr06/04-24GenuineSoftware.mspx