dissabte, d’abril 22, 2006

GParted publica un Live CD

Amb aquesta nova eina, GParted es configura com a una alternativa seriosa a productes comercials com Partition Magic.

GParted és el gestor de particions del projecte Gnome que permet funcionalitats com el redimensionament de particions sense pèrdua de dades o la clonació d'una partició en una altra o d'un disc en un altre. En aquest sentit, GParted és competència directa de productes comercials tan coneguts com ara Partition Magic o Norton Ghost.

Des de finals de l'any passat, el projecte GParted publica un Live CD basat en la distribució Slackware, amb el kernel 2.6, servidor gràfic X.org i gestor de finestres Fluxbox, que proporciona tota la funcionalitat del potent programari GParted.

Aquest Live CD ocupa només poc menys de 30 Megabytes, pel que cap perfectament en un miniCD de vuit centímetres de diàmetre, cosa que el fa ideal per portar sempre a la butxaca.

Els responsables del manteniment d'aquest Live CD aconsellen que els seus usuaris passin amb certa freqüència per la web a la recerca de noves versions, doncs l'esmentada eina està en constant actualització amb els darrers canvis introduïts en GParted, com el suport per a nous sistemes de fitxers o la correcció de bugs.

Més informació:

GParted -- LiveCD
http://gparted.sourceforge.net/livecd.php