dijous, d’abril 27, 2006

El disseny arriba a la telefonia mòbilhttp://www.blogger.com/img/gl.link.gif

Càmeres de diversos megapíxels, videoconferència, més capacitat de memòria, so real,... Fins ara la indústria de la telefonia mòbil ha viscut en gran mesura dels avanços tecnològics, però algunes empreses estan introduint tendències de disseny que s'escapen a les típiques de l'entorn tecnològic.

La llengua francesa disposa de l'expressió "a la paige" per a indicar que una persona o alguna cosa segueix les tendències de la moda actual. "A l'últim crit" o "a l'última" serien les traduccions a la llengua catalana més acceptables d'aquesta expressió. Els fabricants de telèfons mòbils també volen estar "a la paige", i en qüestió de disseny les principals companyies han començat a apostar fort per models amb un look "chic", capaços de satisfer les exigències no només del tecnoadicte més sibarita, si no també d'aquelles persones que cuiden fins a l'últim detall de la seva estètica.

Un bon exemple d'aquesta tendència ens el proporciona la "nounada" BenQ Mobile, fruit de la joint venture (unió de negocis) promoguda per BenQ i Siemens. Els SL65 i SL75 Escada d'aquesta companyia destaquen pel seu acurat disseny amb formes arrodonides en el qual s'amaga el teclat per a marcar els números. El comprador pot escollir entre tres "looks" diferents, un de color daurat (model SL75 Golden Chic), un altre en tons rosacis (SL65 Rockin'Rio) i finalment un tercer en elegants grisos brillants (SL65 Denim and Diamonds). En la seva sortida al mercat, cap d'aquests models baixava dels 700 Euros, malgrat que amb la sortida del SL75, els altres dos es poden trobar per menys de 400 a la botiga en línia d'Escada. Naturalment, es tracta d'edicions limitades.

Tècnicament el Siemens SL75 Escada disposa d'una càmera de fotos de 1,3 Megapíxels amb flaix LED i zoom digital de 5x, reproductor multimèdia, Bluetooth i interfície de comunicació USB.

Un altre bon exemple de les noves tendències en disseny de mòbils el tenim en la sèrie limitada a 1.089 exemplars del nou LG U8360, l'aspecte extern del qual ha estat personalitzat pel prestigiós i excèntric dissenyador italià Roberto Cavalli. L'U8360 es vendrà només a Itàlia i Hong Kong.

Les màquines de LG disposen de videocàmera d'1,3 Mpx., videotrucada, Bluetooth, Java i reproductor multimèdia.

Fins i tot la totpoderosa Nokia no s'ha pogut resistir a la influència de la moda, amb la seva nova col·lecció l'Amour, mòbils d'altes prestacions (càmeres de 2 Mpx.) amb un impecable disseny basat en tons romàntics i primaverals.

Però el màxim exponent per a aquells que busquen conjugar les tendències amb la telefonia mòbil és un Vertu, un aparell molt exclusiu el preu del qual pot arribar a abastar els 36.000 Euros i que constitueix l'expressió màxima del sibaritisme en el món de les comunicacions.

Vertu és una subsidiària de Nokia dedicada a la fabricació de telèfons mòbils de luxe. Abans de sortir de fàbrica, un telèfon Vertu fabricat a mà i que consta de 870 components hardware haurà passat per 314 eines dissenyades específicament per a la seva producció i un total de 96 proves.

Elements com ara la ceràmica de Zirconi, el vidre de Safir per a la pantalla (material resistent a les esgarrapades), robís per als coixinets i cuir de primeríssima qualitat per als acabats justifiquen bona part del seu preu. La resta la justifiquen els serveis afegits en exclusiva per als seus usuaris i que els permeten obtenir assistència pràcticament en qualsevol situació.

Més informació:

BenQ Mobile
http://www.benqmobile.com/

ESCADA
http://www.escada.com/

LG Electronics
http://www.lge.com/

Nokia
http://www.nokia.com/

VERTU
http://www.vertu.com/