dilluns, d’abril 03, 2006

La Unió Europea posa els seus ulls sobre Vista

El futur sistema operatiu de Microsoft podria convertir-se en l'epicentre d'una nova causa legal contra la companyia de Redmond, malgrat que de moment no s'ha començat cap investigació oficial.

La Unió Europea ha mostrat els seus dubtes sobre la inclusió de funcionalitats extres en el Windows Vista i de la informació que Microsoft proporciona a empreses de la competència per a què aquestes puguin fer que els seus productes funcionin adequadament amb el nou sistema operatiu. El comunicat de la Unió Europea s'ha dut a terme de manera informal, a títol de consulta, ja que de moment les autoritats reguladores no han encetat una investigació oficial sobre el tema.

No és la primera vegada que Microsoft és acusada d'aquestes pràctiques, que violen el reglament sobre lliure competència; una sentència de fa dos anys obliga a la companyia de Redmond a proporcionar informació tècnica suficient als seus competidors per a què aquests facin que els seus productes siguin interoperables amb els de MS.

Concretament, sembla que l'organisme europeu ha posat els seus ulls en funcionalitats com la recerca integrada a través d'Internet, la gestió de drets digitals de propietat intel·lectual (DRM) i la possibilitat d'imprimir des d'un programa a un fitxer en un format semblant al PDF d'Adobe. Totes aquestes funcionalitats es poden trobar per separat.

Per la seva banda, la companyia de Bill Gates s'ha defensat al·legant que compleix amb les obligacions marcades per la Unió Europea, i que facilitar la informació tècnica suficient als seus partners i competidors per a què puguin fer que els seus productes siguin interoperables amb Windows, és una prioritat.

Actualment Microsoft es troba ficada en una sèrie de causes legals als Estats Units i Europa que afecten principalment a temes de pràctiques deslleials amb la competència. Al llarg de la seva història, la companyia fundada per Bill Gates també s'ha anat enfrontant a aquesta mena de casos, un dels més sonats dels quals fou el de la inclusió de l'Internet Explorer en el sistema operatiu. Ara per ara, la causa més preocupant per a Microsoft és la vista que es celebrarà properament i que determinarà si la companyia esmentada haurà de pagar una multa de dos milions d'Euros diaris comptant a partir de finals del 2005 per no proporcionar la suficient informació tècnica sobre el seu sistema operatiu a les companyies rivals.