dimecres, de març 29, 2006

Rumors apunten a un Smartphone d'Apple

El fabricarien ensambladors taiwanesos, i podria sortir al mercat a finals d'aquest any o principis del vinent, segons els analistes. Tot i això, per ara només es tracta de rumors.

Segons el rotatiu australià, que cita com a font a un alt executiu de BenQ, el nou dispositiu d'Apple -un telèfon mòbil amb funcions de reproductor de MP3 semblant a l'iPod- ha deixat de ser actualment un secret entre la comunitat de fabricants de tecnologia de Taiwan.

La font de Smartphone hauria afirmat que tot i que BenQ no fabricarà el nou telèfon (aquesta companyia i Apple es fan la competència en el sector dels reproductors MP3), l'empresa esmentada ha estat sondejada per a la seva subcontractació per part d'altres fabricants taiwanesos.

Altres companyies com els prestigiosos analistes J.P. Morgan, s'han atrevit fins i tot a donar dates de llançament per a l'iPhone -nom que rebria el producte-: es situaria entre finals d'enguany i principis de l'any vinent.

El suposat iPhone tindria capacitats de reproducció de música molt similars a les de l'iPod d'Apple, amb una memòria que podria oscil·lar entre un i diversos gigues, malgrat que aquesta seria de tipus Flash i és molt poc probable que pugui ser un disc dur com en les gammes de més capacitat del reproductor multimèdia d'Apple.

Es desconeixen altres detalls com si podria reproduir vídeo, la seva mida, estètica o amb quin sistema operatiu funcionaria.

Naturalment tot això això és, ara per ara, un simple rumor vagament fonamentat, del qual se n'estan fent ressó els principals rotatius tecnològics, malgrat que ja sabem que molts dels rumors que circulen sobre Apple s'acaben materialitzant d'una forma o altra tard o d'hora.

L'entrada de la companyia de la poma en el segment de la telefonia mòbil tindrà sense cap mena de dubte un fort impacte en el sector, com el va tenir en el de la informàtica personal i en el dels reproductors de música en entrar a cadascun d'ells.

Més informació:

Article original de Smarthouse
http://www.smarthouse.com.au/iPods_And_Portable_Players/iPods?Article=/iPods%20And%20Portable%20Players/iPods/W5C2N2D7