dimarts, de març 28, 2006

DivX llança reproductor per a la Web

La companyia intenta afermar-se en un sector dominat per Microsoft amb el seu format Media Player i Apple amb QuickTime, seguides a distància per Real Networks. Una de les principals característiques del reproductor web és la possibilitat de gravar a CD la pel·lícula que estiguem veient.

Els principals jugadors del sector dels formats per a continguts de vídeo (Microsoft, Apple i Real Networks) compten amb plug-ins per a diversos navegadors en les principals plataformes informàtiques, al costat de Macromedia (ara part d'Adobe) que disposa de l'estàndard de facto Flash, amb el qual es pot inserir vídeo en una plana web, malgrat que sense la versatilitat que proporciona un MPEG o un WMV. Existeixen també altres códecs d'altres companyies que també disposen de plug-ins per a navegadors, però el seu impacte en el mercat és bastant menor que els esmentats anteriorment.

DivX, companyia molt coneguda pel seu códec per a vídeo que permet comprimir amb molt poca pèrdua (qualitat DVD), ha decidit llançar-se a aquest terreny amb un player web per a pel·lícules en aquest format, que permet reproduir un fitxer DivX directament dins d'una finestra del nostre navegador web.

El reproductor web serà inclòs a partir d'ara en totes les descàrregues de DivX.

Principals característiques
  • Suport per a qualsevol vídeo en format DivX
  • Mode de reproducció a pantalla completa
  • Mode de reproducció "windowed", en el qual la pel·lícula es mostra en una finestra diferent de la que conté la plana web des de la qual ha estat cridada
  • Suport per a vídeo d'alta definició
  • Permet l'ús de skins (literalment, pells) per a què els webmasters puguin adaptar l'aparença del reproductor a la de les seves planes web
  • Formats suportats: DivX 3, 4, 5, 6 (.div, .avi), DivX media files (.divx), i fitxers amb protecció DRM (.tix)
  • És possible gravar la pel·lícula que estiguem veient des del reproductor a un CD amb tan sols arrossegar-la a la unitat corresponent. El reproductor inclou tot el programari necessari per a la gravació del mitjà
  • Només 1 MB. de 'pes'
  • Gratuït
A la web de DivX els programadors de pàgines web compten amb una eina que els permet generar el codi necessari per a 'encastar' un vídeo en format DivX a la seva plana web.

Ampli suport

DivX ja ha escollit el seu camp de batalla contra la competència directa: Windows i Mac OS X. Per als dos sistemes operatius, disponibilitza el seu player web per a un ampli ventall de navegadors:

Windows: Internet Explorer 5.0 o superior, Firefox, Mozilla (1.7 o superior), Netscape (8.0 o superior), Opera (8.0 o superior), i Seamonkey.
Mac OS X: Safari 2.0 o superior, Firefox, Mozilla (1.7 o superior), Netscape (7.2 o superior), Opera (8.51 o superior), Camino i Seamonkey.

Presentat el 9 de març, el player de DivX per a la Web ja ha registrat més d'un milió de descàrregues.

Més informació:

DivX.com: The official Site of DivX Video the DivX Player and the DivX Codec
http://www.divx.com/