dimarts, d’abril 04, 2006

Evolution disponible per a Mac OS X

El client de correu electrònic i organitzador personal permetrà que Mac OS X es pugui connectar a servidors Exchange i integrar-se encara més en xarxes MS Windows... o substituir-les.

Els detractors de Microsoft ho han vist com una bona oportunitat per plantar-li cara a l'Outlook de la companyia de Redmond, malgrat que sigui a costa d'"aliar-se" amb un altre sistema operatiu propietari, el de la companyia de Steve Jobs.

Evolution és un client de correu electrònic i gestor personal d'informació integrat a l'entorn d'escriptori Gnome i que, almenys en els seus inicis, va intentar mimetitzar l'aspecte i funcionalitat de l'Outlook per proporcionar als usuaris de Linux un substitut d'aquest popular programa de Microsoft. Posteriorment Evolution ha -valgui el paral·lelisme amb el seu nom- evolucionat, malgrat que sense desprendre's de l'objectiu de ser el reemplaçament complet de l'Outlook.

La seva arquitectura permet l'extensió de les seves funcionalitats a través de plug-ins que faciliten, per exemple, la connexió a servidors Exchange, amb la qual cosa es facilita la integració de Linux en xarxes mixtes al costat de Windows dins d'entorns empresarials, en els quals Exchange és ámpliamente usat.

Ha estat anunciat el port de la darrera versió d'aquest organitzador personal (la 2.6) a Mac OS X, que es suma a la versió 2.4, també disponible per a l'esmentat sistema operatiu. Evolution per a Mac OS X pot ser descarregat lliure i gratuïtament des del lloc web de Novell, estant disponible per a les versions 10.3 i 10.4 del sistema operatiu de la companyia de Cupertino. La versió 2.6 d'Evolution per a Mac OS X conté el plug-in d'Exchange, que no havia estat inclòs en l'anterior versió 2.4 .

Amb aquest conjunt, Mac OS X disposa de noves eines per a la seva integració en xarxes mixtes Windows-Unix/Linux amb servidors Exchange presents.

Més informació:

[Evolution-hackers] Evolution-2.6 for MAC OS X (10.3, 10.4)
http://mail.gnome.org/archives/evolution-hackers/2006-March/msg00070.html

Descàrrega d'Evolution 2.6 per a Mac OS X
http://forge.novell.com/modules/xfcontent/downloads.php/evolution/builds/osx-evolution-2.6