dimecres, de març 01, 2006

uBrowser, el navegador web 3D

Avançat al seu temps o simple prova de concepte? uBrowser és per ara un gran desconegut amb possibilitats.

El nou uBrowser és un navegador innovador i trencador per la forma com tracta gràficament les planes web. Basat en el motor de renderització Gecko (el mateix que equipa al Firefox), empra l'API gràfica OpenGL per permetre a l'usuari realitzar operacions tan espectaculars amb les planes web com rotar-les, acostar-les a la vista ampliant una petita part de la pàgina, o allunyar-la.

De moment, aquest navegador encara es mostra lent en màquines sense una tarja gràfica amb certa potència, a més que la seva interfície d'usuari és una mica tosca i poc treballada, però l'innovador de la idea i les tendències que estan seguint els sistemes operatius de mostrar interfícies d'usuari no només amb efectes 3D, si no totalment tridimensionals, fa d'aquest un projecte amb cert futur.

La versió actual és la 1.0.4, demostrant que ja ha arribat a un cert grau de maduresa. Tot i això, i per exemple, quelcom que es troba a faltar en aquest browser és la capacitat de poder treballar amb diverses planes simultàniament a la mateixa finestra, apartant aquelles que ens molestin per tal de poder veure alguna altra que hàgim deixat a la part posterior.

Més informació:

uBrowser
http://www.ubrowser.com/