dilluns, de febrer 27, 2006

Microsoft explica la línia de productes de Windows Vista

En total hi haurà sis versions del nou sistema operatiu de la companyia de Redmond, que s'espera surti al mercat a finals d'aquest mateix any.

Després de setmanes d'especulacions sobre les versions que tindria Windows Vista, el nou sistema operatiu de Microsoft, i la seva data de sortida al mercat, Microsoft per fi ha donat una mica de llum al tema.

Sis seran finalment les versions que es vendran de Vista, dues per al mercat corporatiu, tres per al domèstic, i una per a mercats emergents.

Una per una, les versions són les següents:

Per a entorns corporatius:
- Windows Vista Business: Preparat per a negocis de qualsevol mida, des de petites a grans companyies. Inclou la interfície d'usuari Aero, el nou sistema de recerca de documents que facilitarà la feina amb grans quantitats de fitxers i capacitat per funcionar com a sistema Tablet PC.
- Windows Vista Enterprise: Dirigit a les grans corporacions, inclou totes les funcionalitats abans esmentades de Vista Business més la possibilitat de treballar amb maquinari d'encriptació per a protegir millor les dades dels usuaris, i configuració multi-llengua -en una sola imatge del sistema, l'usuari comptarà amb totes les llengües en les quals s'editi Windows, pel què no hi haurà necessitat d'una versió específica localitzada en el seu idioma i variant dialectal-.
Destacable és la inclusió en aquesta versió d'eines avançades de compatibilitat, com Virtual PC Express, una capa d'emulació basada en el conegut programa de màquina virtual hardware homònim, que permet i facilita l'execució d'aplicacions Windows antigues (en anglès, legacy applications) sense haver de recompilar ni canviar res. També s'inclouen eines per executar aplicacions de sistemes Unix, probablement basades en Services For Unix (SFU).
Vista Enterprise només estarà disponible per a clients que estiguin coberts per Microsoft Software Assurance o Microsoft Enterprise Agreement

Per a entorns domèstics:
- Windows Vista Home Basic: Dirigit a aquelles persones que vulguin un sistema domèstic per a la realització de tasques senzilles com ara navegar per Internet o crear alguns documents. Inclou eines de control parental.
- Windows Vista Home Premium: Orientat a l'entreteniment digital, amb funcionalitats destinades a optimitzar el funcionament d'equips mòbils com per exemple ordinadors portàtils. A diferència de Vista Home Basic, la interfície gràfica de la versió Premium serà Aero. Inclourà a més funcions de recerca estesa de documents i funcions de Media Center que li permetran connectar-se amb la nova videoconsola Xbox 360 i proporcionar les mateixes experiències multimèdia que a l'ordinador a través d'aquest maquinari dedicat a videojocs.
Disposa també de funcionalitat de Tablet PC i eines de creació i gravació de CD's i DVD's.

Per a mercats emergents:
- Windows Vista Starter: Dissenyat únicament amb un nucli de 32 bits (la resta de versions tindrà dues variants, una per a plataformes de 32 i una altra de 64 bits), estarà orientat a l'aprofitament d'ordinadors antics per a mercats que no disposin del poder adquisitiu de, per exemple, Amèrica del Nord o Europa.

També existirà Windows Vista Ultimate, que disposarà de totes les funcionalitats abans esmentades per a totes les versions empresarials i domèstiques. Serà, comptat i debatut, un "tot terreny" vàlid tant per als negócios com per al nostre domicili.

La data exacta de llançament al mercat no ha estat revelada per Microsoft, malgrat que en el seu comunicat la companyia indica que es produirà durant la segona meitat del 2006, el que indueix a pensar que si bé Windows Vista es troba ja bastant madurat, no s'ha acabat encara el seu procés de creació.

Més informació:

Página oficial de Microsoft sobre el sistema operativo Windows Vista
http://www.microsoft.com/windowsvista/default.aspx

Nota de prensa con los planes de comercialización
http://www.microsoft.com/presspass/press/2006/feb06/02-26WinVistaProductsPR.mspx