dimecres, de març 01, 2006

KDE desenvolupa una nova interfície per a Beagle

KDE integra el sistema de recerca Beagle gràcies a la distribució OpenSuSE, que serà la primera en usar el front-end gràfic que l'equip de desenvolupament de KDE ha preparat per a l'ocasió.

Fins ara Beagle era el motor de recerca associat a l'entorn gràfic Gnome. Construït gràcies al projecte Mono, la seva funció inicial era la de presentar informació útil per a l'ús de l'ordinador, estenent ràpidament l'esmentada funcionalitat per abraçar la de la cerca selectiva de fitxers al disc dur de l'usuari, en forma similar a com treballen Google Desktop al Windows i Spotlight al Mac OS X. Ara el projecte KDE ha decidit també incorporar Beagle al seu entorn gràfic mitjançant el desenvolupament de la seva pròpia interfície d'usuari, batejada com a Kerry.

Com molts altres programes per a Unix/Linux, Beagle disposa d'un nucli que es pot executar des d'una línia de comandes, essent la interfície gràfica un afegit que permet interactuar d'una forma còmoda amb l'esmentat nucli des d'un entorn gràfic. Per això els responsables del desenvolupament de Kerry han pogut treballar amb la part no gràfica de Beagle i desenvolupar el seu propi front-end gràfic més adaptat a KDE.

Aquells que vulguin provar Kerry de moment es veuran obligats a descarregar i instal·lar alguna de les versions beta d'OpenSuSE 10.1, la primera distribució a incloure aquest sistema de recerca.

Més informació:

Kerry Beagle Desktop Search | www.kdedevelopers.org
http://www.kdedevelopers.org/node/1820