dissabte, de febrer 25, 2006

Apple es posa dura amb els hackers de Mac OS X

D'ençà de l'anunci del canvi de xips a la plataforma Intel, molts hackers han intentat executar el Mac OS X per a Intel en màquines PC normals i corrents, i alguns ho han aconseguit. Ara Apple s'ha posat dura amb ells, recorrent si cal a la justícia.

Piratejar el Mac OS X per a què funcioni en qualsevol PC com a exercici intel·lectual i potser després posar-lo a disposició de tothom en sistemes d'intercanvi P2P per a què la gent pugui fruïr-ne, ha constituït durant els darrers mesos un interessant repte per a la comunitat hacker. I fins ara Apple havia realitzat alguns esforços en seguretat passiva per tal d'impedir que això passés, com per exemple introduir un xip específic en el seu maquinari per a què només trobant-lo pogués córrer el Mac OS X, o bé anar tancant els forats a mesura que els hackers els trobaven.

Tot i això, sembla que l'actitud de la companyia de Cupertino ha canviat per a fer-se més agressiva; el lloc web OSx86 Project informa haver rebut un requeriment per part d'Apple que, emparant-se en l'acta DMCA (Digital Millennium Copyright Act), demanava la suspensió de les activitats del site, que acull a una important comunitat virtual interessada en l 'execució del Mac OS X en maquinari de PC genèric i informació en general sobre el nou OS X.

Seguint la mateixa línia, la plana web del hacker conegut com a Maxxuss ha deixat d'estar en línia, sembla que per decisió de l'empresa que l'allotjava, i encara que en el moment d'escriure aquestes línies es desconeix la causa concreta d'aquesta desaparició, s'especula amb la intervenció directa de la companyia de Steve Jobs.

Més informació:

OSx86 Project
http://www.osx86project.org/