dimarts, de març 14, 2006

Tornen els rumors sobre una possible suite ofimàtica de Google

Google adquireix un processador de textos en línia i dispara els rumors sobre una futura suite ofimàtica de la companyia.

Google ha adquirit Writely, un processador de textos en línia que per a la seva execució només necessita disposar d'un navegador web i que, a més, facilita la col·laboració en temps real entre diverses persones sobre un mateix document escrit. Writely a més s'integra amb el Word de Microsoft i permet gravar els documents realitzats a Internet.

Aquest moviment de Google ve a confirmar per a molts les sospites que va aixecar la companyia fa uns mesos quan va anunciar que signava un pacte de col·laboració amb Sun Microsystems per a promocionar l'ús de la tecnologia Java. Llavors, es va rumorejar -en alguns cenacles es va arribar fins i tot a afirmar- que Google preparava una versió en línia de l'OpenOffice, la suite ofimàtica lliure que té el suport de Sun Microsystems i que exerceix el paper de competència directa de l'Office de Microsoft.

Una visió orientada a la Xarxa

La visió que té Google de la informàtica personal i corporativa per als anys vinents sembla caminar paral·lela a la "revelació" que va tenir Sun fa uns anys i que es va materialitzar en l'eslògan "The network is the computer" (la xarxa és l'ordinador), i segons la qual en el futur tots nosaltres treballaríem amb programari que residiria a la xarxa, ja fos en una xarxa local o a Internet, en un model de computació client-servidor i a través d'estacions de treball que podrien arribar a ser terminals connectats a un servidor. En aquesta visió, el navegador constituiria la peça més important, doncs dins d'ell s'hi executarien totes les aplicacions. Això també ha estat batejat recentment com a Web 2.0 .

Google ha donat passes en aquest sentit, com Gmail o Talk, dues eines que ha integrat recentment i que no necessiten la instal·lació de cap programari al nostre ordinador, si no que s'empren totalment en línia i des de qualsevol màquina que disposi de connexió a Internet, independentment de la plataforma informàtica.

Més informació:

Writely - The Web Word Processor
http://www.writely.com