dissabte, de març 04, 2006

Apple llança altaveus d'alta fidelitat per a iPod

La companyia de Cupertino converteix així al seu petit reproductor multimèdia en un complet sistema d'alta fidelitat domèstic, i el posiciona com la seva visió del què ha de ser el centre de l'oci domèstic digital.

L'iPod ha deixat de ser un reproductor MP3 per convertir-se en una eina d'oci. Portàtil, si, però amb una sèrie de "gadgets" que lligant-lo temporalment a quelcom no mòbil, aconsegueixen treure-li més suc encara del què donava inicialment.

Aquest és el cas dels nous altaveus iPod Hi-Fi, que no són gens portables -estan pensats per a una sala d'estar o una altra habitació de la casa- però converteixen a l'iPod en un reproductor que ofereix música amb una qualitat que va més enllà del que ens podem emportar a la butxaca. I, per si de cas ens els volem endur amb nosaltres (es recomana portar-los al cotxe; no són precisament tan petits i lleugers com per a dur-los gaire estona sota el braç...), hi ha també una bateria opcional que ens permet realitzar aquesta funció.

El reproductor iPod es col·loca a la part superior dels altaveus, en una base Dock Station, i el conjunt es pot controlar mitjançant el comandament a distància inclòs.

Tècnicament, l'iPod Hi-Fi ve equipat amb tres cons, un de central (woofer) que ens dóna les respostes greus de 130 mm i dos de laterals de 80 mm que ens ofereixen els aguts i mitjans de l'espectre de freqüències del só. El rang que ens dona aquest conjunt d'altaveus va des dels 53 Hz. als 16 kHz. +/- 3 dB. La pressió sonora que ens ofereix (volum) és de 108 dB a 1m funcionant connectat a la corrent i 102 dB a 1m treballant amb bateria. Les seves mides són 16,76 cm d'alçada, per 43,18 de llargada, per 17,53 de profunditat. Pesa 6,6 kilos sense bateries i 1 kilo més amb elles.

Una nova filosofia per a l'iPod?

Amb el sorgiment del reproductor MP3 d'Apple, la companyia de Steve Jobs facilitava que la gent portés la seva música a la butxaca a qualsevol lloc, i semblava que aquí es quedava la cosa. Les noves funcionalitats de l'iPod, com la de mostrar fotografies o reproduir vídeo, juntament amb els complements que permeten integrar-lo amb la resta dels aparells electrònics d'oci domèstic, poden obrir una nova era per a aquest dispositiu.

Imagineu-vos per un moment l'iPod com gravador de vídeo, en substitució d'un DVD o dels tradicionals VHS, amb vídeo en alta qualitat per veure en qualsevol televisor (si, potser amb una mida una mica més gran, però permetem-nos la llicència de pensar que no gaire més) i que ens permet a més endur-nos el que hem gravat a casa per veure-ho al tren, o al cotxe. O gravar a casa d'altres per a veure-ho més tard a la nostra. Les possibilitats no són infinites, però si molt àmplies.

Més informació:

Apple - iPod Hi-Fi
http://www.apple.com/ipodhifi/