dijous, de març 16, 2006

Novell mostra una nova distribució de Linux gràficament espectacular

Cerca integrada a l'escriptori, interfície gràfica d'usuari que aprofita les targes gràfiques acceleradores més modernes, i millores en les aplicacions són els punts clau d'aquesta nova distribució de la companyia germano-nord-americana.

Novell ha mostrat al CeBIT de Hannover una preview de SuSE Linux Enterprise Desktop, la seva propera generació de Linux orientada a l'ús en desktops (ordinadors d'escriptori) corporatius. L'ús de Xgl, un estàndard pel qual Novell ha apostat amb força, fa d'aquesta una distribució especialment espectacular des del punt de vista gràfic.

Interfície gràfica millorada

Fruit de la investigació en usabilitat que ha durat dos anys, Novell ha depurat al màxim la interfície gràfica d'usuari del seu nou Linux, simplificant el seu ús i integrant encara més tots els components que han de treballar conjuntament.

La potència gràfica dels ordinadors de darrera generació ha permès a la companyia nord-americana introduir elements espectaculars, com un canvi d'escriptori virtual al més pur estil del canvi d'usuari en el Mac OS X, en el qual la imatge de pantalla "gira" com un cub per passar al nou escriptori.

Aquestes funcionalitats es basen en Xgl, una arquitectura de servidor gràfic que empra l'API OpenGL per treure tot el suc a les modernes targes gràfiques acceleradores.

Altres millores
  • Facilitat d'instal·lació. S'inclou AutoYAST per a instal·lacions massives en xarxa, i YAST per a instal·lacions individuals.
  • Suport per a Visual Basic for Applications (VBA) en la versió d'OpenOffice.org de SuSE. VBA és el llenguatge de scripting de les aplicacions que composen el paquet Microsoft Office, i és considerat per Novell com a una de les principals traves per a l'adopció d'OpenOffice a l'empresa.
  • Eines per connexió a xarxes sense fils i suport per a la majoria de protocols de xarxa existents actualment al mercat.
Més informació:

NOVELL: Novell Announces Next Generation Desktop: SUSE Linux Enterprise Desktop
http://www.novell.com/products/desktop/preview.html