dijous, de març 16, 2006

Microsoft reemplaçarà l'Outlook Express amb un altre programa de correu electrònic gratuït

Segons el prestigiós lloc web BetaNews.com, l'aplicació comptarà amb més funcionalitats orientades a usar els nous serveis Live llançats recentment per la companyia de Redmond.

Windows Vista s'integrarà encara més amb Internet que el seu immediat predecessor, Windows XP. I bona part de la responsabilitat per aquesta integració recaurà en els serveis Windows Live, que integraran alguns dels serveis en línia que la companyia de Redmond ofereix ara a través de la seva divisió d'Internet MSN. La filosofia d'aquests serveis actualment es podria resumir com a "si vostè entra a Internet, li proporcionem això". Els serveis Live seran per a Vista una extensió gairebé indispensable de les seves funcionalitats cap a la Xarxa de xarxes, més un "¿li vol treure tot el suc a Vista? doncs empri Windows Live!" que no pas la frase anterior.

El nou gestor de correu electrònic que substituirà a Outlook Express s'integrarà amb els serveis Live fins a tal punt que probablement estarà més concebut com a un front-end per als esmentats serveis que com un programa autònom. De moment, i sempre segons BetaNews, el seu nom és Windows Live Mail Desktop.

Aquesta nova aplicació disposarà de millores en la seva seguretat, un dels aspectes més criticats de versions predecessores de l'Outlook Express, com filtres anti-phishing*. També es busca millorar l'experiència d'usuari amb el correu electrònic afegint un filtre anti-Spam, doncs no debades el Spam (correu electrònic publicitari no sol·licitat) és una de les molèsties més grans que assalten als usuaris del correu electrònic, juntament amb el phishing i els virus. Integració amb els grups de notícies (Newsgroups) i corrector ortogràfic integrat són altres funcionalitats incloses en aquest Windows Live Mail Desktop.

La integració amb el sistema operatiu es realitzarà a través de la base de dades de contactes -el fet més probable és que la llibreta d'adreces del Windows Live Mail Desktop sigui la mateixa que la del sistema i fins i tot que també sigui emmagatzemada en línia- i del sistema de recerca, que s'assemblarà més en Vista al què proporcionen altres sistemes operatius com Mac OS X o Linux (Beagle en aquest darrer cas), i que han avançat més que la seva eina homòloga en els sistemes de Microsoft. D'aquesta manera, el fet més probable és que entre els resultats d'una cerca obtinguem en un apartat específic el llistat de missatges de correu electrònic i/o informació de contactes que compleixen amb els criteris de recerca.

En el cas de la informació dels contactes, aquest programa es connectarà directament amb Live Messenger (el servei que sembla destinat a ser el successor del MSN Messenger) per a importar la llibreta d'adreces d'aquest i presentar-les a l'escriptori de l'usuari. Una altra funcionalitat permetrà afegir fotografies als nostres missatges de correu optimitzant per a això la seva mida i alhora que ens permet publicar-les en una plana web.

Finalment, destacar també la possibilitat de gestionar feeds RSS des del programa i usar el servei de weblogs de Microsoft, convertint d'aquesta forma a Windows Live Mail Desktop en una eina multifunció d'Internet.

Per als que vulguin provar aquest programa així que estigui disponible una versió beta, hauran d'anar controlant el site Live de Microsoft, a l'adreça

Windows Live Ideas - Homepage
http://ideas.live.com

Nous problemes legals per a la companyia de Redmond?

Afegir més funcionalitats als seus nous productes no sempre ha portat problemes amb la llei a Microsoft, però en alguns casos així ha estat. El més famós fou la inclusió i integració del navegador web Internet Explorer en el Windows, que va conduir a la companyia de Redmond a un llarg judici per presumptes pràctiques monopolístiques contra Netscape i altres empreses afectades, del qual encara avui no se n'han arribat a avaluar totes les seves conclusions.

Incloure en Windows Live Mail Desktop funcionalitats com un filtre anti-phishing o lector de feeds RSS és poc probable que desperti tal inquietud entre els productors de programari com per portar a la companyia de Redmond davant dels tribunals, però donada la cada dia més aferrissada rivalitat que manté amb Google i la funcionalitat de gestió de blogs que presenta aquest nou programari -terreny en el qual Google també es troba present mitjançant Blogger-, no és del tot descartable una nova causa legal, malgrat que si certament difícil.

* El phishing consisteix en l'enviament de correu electrònic fraudulent en el qual l'emissor es fa passar per l'entitat bancària o similar del destinatari, per tal de robar-li informació confidencial com ara noms d'usuari i contrasenyes d'accés a la web.

Més informació:

Windows Live
http://www.live.com/

BetaNews | Microsoft Building New Free Mail Client
http://www.betanews.com/article/Microsoft_Building_New_Free_Mail_Client/1142019354