dimecres, de març 22, 2006

Així serà Messenger 8

La propera versió del conegut programa de missatgeria instantània modifica lleugerament el seu nom per a integrar-se amb els serveis Live que Microsoft vol potenciar, passant a anomenar-se Windows Live Messenger.

Microsoft ha llançat la beta del futur Messenger sense l'habitual fanfarria i publicitat que acostuma a envoltar als productes estrella de la companyia de Redmond -i això que sense cap mena de dubte, Messenger és un dels seus productes estrella a Internet-. Fins ara, l'accés a la beta estava tancat només a un grup de betatesters seleccionats per invitació, però ara Microsoft l'ha disponibilitzat per a tothom.

Canvis gràfics

L'estètica de Messenger canvia -com en qualsevol altra nova versió d'una aplicació de Microsoft, les millores en la interfície gràfica són indispensables- per a integrar-se més amb l'aspecte que presentarà el futur Windows Vista i que es comença a entreveure amb la gamma de productes Live. Aquesta nova cara que presenta el programa es veu des del moment d'arrancar-lo.

A banda dels canvis en el grafisme, la disposició de la interfície no pateix grans variacions. Això si, les formes més quadrades predominen sobre les més arrodonides de versions anteriors.

Altres millores que presenta la versió beta del proper Messenger són:
  • Poder entaular converses amb els nostres contactes encara que tinguem l'estat de desconnectat, de forma que podem passar inadvertits si no volem parlar amb un contacte "indesitjat" en aquell moment.
  • Disponibilitat d'un "contestador automàtic" o bústia on es deixaran missatges als contactes que no estiguin en línia en aquell moment, i que ells podran llegir posteriorment sense haver d'entrar en la bústia de correu (opció "Enviar un missatge instantani per a usuaris no connectats")
  • Carpetes compartides que faciliten l'intercanvi de documents i el treball en grup entre els usuaris de Messenger. Serà, sense cap mena de dubte, una de les opcions més ben rebudes per part dels usuaris corporatius.
  • Possibilitat d'iniciar directament una conferència d'àudio mitjançant l'opció "Trucar al PC d'un contacte".
  • Opció de veure imatges procedents de la càmera web d'un contacte directament i des de la finestra principal de l'aplicació.
Suport per a Mac OS X?

La tendència de la companyia de Bill Gates és la d'anar disminuint progressivament el suport a la plataforma d'Apple, excepte en productes clau per a la pròpia Microsoft com és la suite Office. Bon exemple d'això és l'abandonament primer de l'Internet Explorer per a Mac i, més recentment, del reproductor multimèdia Windows Media Player.

Davant d'aquesta situació cal preguntar-se si Messenger serà el següent a patir les retallades, ja que la versió per a Mac OS no disposa actualment de totes les funcionalitats que té la seva homòloga per a PCs amb Windows, per la qual cosa el futur immediat podria apuntar a la "congelació" del desenvolupament d'aquest programari per passar a abandonar-lo definitivament.

En qualsevol cas, els usuaris de Mac (de la mateixa manera que els de Linux o altres sistemes operatius) podran continuar usant aplicacions alternatives per parlar amb els seus coneguts a través de la Xarxa.

Més informació:

Windows Live Ideas
http://ideas.live.com

Descàrrega de la versió beta de Windows Live Messenger
http://ideas.live.com/signup.aspx?versionId=0eccd94b-eb48-497c-8e60-c6313f7ebb73