dimecres, d’agost 10, 2005

OpenSUSE dóna els primers resultats

Una setmana després de què es donés a conèixer la iniciativa de Novell-SuSE per a la creació d'una versió gratuïta i desenvolupada per la comunitat de la seva distribució Linux, aquest projecte dóna els seus primers fruits en forma d'una versió beta.

El projecte OpenSUSE ha anat més ràpid del que s'esperava. La seva plana web ja està en línia i des d'allà ja es pot descarregar la Beta 1 de SUSE Linux 10.0, la que probablement hagués estat la SuSE Professional 10.0 . També s'ha posat a disposició del públic en general la versió 9.3 de SuSE Linux, la darrera revisió de la coneguda distro alemanya.

Les descàrregues es realitzen en format ISO de CD o DVD, comptant amb cinc imatges de CD la versió 9.3 i 4 la versió 10.0 . La versió 9.3 inclou nombrós programari propietari, com l'Adobe Acrobat Reader, RealPlayer o Flash Player, fet que no és un obstacle per a què pugui ser oferta gratuïtament, ja que tots aquests programes són redistribuïbles sota certes condicions.

La versió 10.1 està disponible en Beta 1, en un estadi encara molt primari en la seva fase de desenvolupament. Tots els programes que conté són de codi obert (el que no significa que siguin programari lliure).

A partir d'ara, les previsions dels responsables d'aquest projecte són d'alliberar la segona beta el 18 d'agost, la tercera el 25 i la quarta l'1 de setembre. El 9 de setembre és la data triada per alliberar la primera Release Candidate.

Més informació:

Welcome to openSUSE.org - OpenSUSE
http://www.opensuse.org