dijous, d’agost 11, 2005

Microsoft allibera la primera beta de l'Internet Explorer 7

Nova interfície d'usuari amb cercador incorporat i més seguretat són dues de les principals novetats que Microsoft ens oferirà a la propera versió del seu navegador web.

Entre el nou programari alliberat per Microsoft juntament amb la beta 1 de Windows Vista podem destacar la també primera versió beta de l'Internet Explorer 7, el navegador web de Microsoft. Aquest programa és el líder en el seu segment, amb aproximadament el 90% dels internautes com a usuaris, xifra que varia -encara que només lleugerament- segons les estadístiques que es consultin.

Les principals novetats que presenta el nou navegador de Microsoft són:

  • Millores en la interfície d'usuari, ara més simplificada i amb un accés a un motor de cerca integrat. Una altra de les novetats interessants relacionades amb la interfície d'usuari és la navegació en pestanyes, semblant a la què ofereixen des de fa algun temps navegadors com Opera, Firefox i Safari. Per a futures versions, Microsoft ens promet més novetats en aquest aspecte.
  • Dynamic security protection: la seguretat del seu navegador web és sense cap mena de dubte un tema delicat per a Microsoft, que ha rebut nombroses crítiques per la facilitat amb què virus, adwares i spywares empren les facilitats ofertes pel seu navegador per a l'execució de plug-ins i els nombrosos forats de seguretat per a executar les seves accions pernicioses. Dynamic security protection consisteix en una sèrie de tècniques que permeten millorar la seguretat de les nostres dades quan naveguem, així com ens evita ser víctimes de tècniques de phishing.
  • Suport per a RSS, amb la possibilitat de subscriure'ns automàticament a la plana web que tingui informació en aquest format. El mateix Explorer disposa de lector de feeds incorporat.
  • Inclou suport per a CSS (Cascading Style Sheets) i imatges PNG transparents.

A banda d'estar disponible juntament amb la versió beta del Windows Vista, Internet Explorer 7 també pot descarregar-se com a instal·lador per a Windows XP SP2.

Més informació:

Internet Explorer 7: Now in beta testing for developers
http://www.microsoft.com/windows/IE/ie7/default.mspx