divendres, de juliol 29, 2005

Disponible un nou sistema operatiu per a la Xbox: FreeBSD

FreeBSD passa per ser un dels sistemes més robustos, estables i fiables del mercat, per la qual cosa el seu port a la Xbox podria facilitar la creació de servidors sobre la videoconsola de Microsoft.

Després de la variant de Windows adaptada expressament a la videoconsola de Microsoft (com no podia ser d'una altra forma) i dels ports de Linux, ja tenim un altre sistema disponible per a aquesta plataforma: FreeBSD.

En només 200 megabytes i amb un Live CD que ens permet provar el sistema sense haver d'instal·lar-lo, els aficionats a experimentar amb les seves Xbox ja poden tenir tot un FreeBSD funcionant en una videoconsola que no necessita cap modificació per a executar-lo (de fet, l'autor sol·licita la col·laboració de voluntaris que tinguin Xbox "xipejades").

En les especificacions de funcionament que hem obtingut, podem llegir que el suport per a framebuffer és total igual que per a dispositius USB i de so, i que només el suport per a Ethernet no s'ha arribat a materialitzar encara.

A la web del projecte s'hi han penjat una sèrie de pegats per a les versions 5.4-RELEASE i 6.0-BETA 1 de FreeBSD per a executar aquestes versions en la Xbox, encara que es necessiten una sèrie de pre-requisits que també estan exposats a la web.

Més informació:

FreeBSD for the Xbox - not a hoax
http://nexus.il.fontys.nl/