divendres, d’abril 15, 2005

Microsoft allibera MSN Messenger 7.0, llançant-se també al camp dels weblogs

Videoconferència a pantalla completa i modificacions en la interfície d'usuari són els canvis més visibles que es poden apreciar al MSN Messenger, malgrat que queda més amagat el principal: integració amb diferents eines Microsoft, com els nous weblogs.

Des de feia quatre mesos, els internautes podien fruir d'una versió beta del MSN Messenger 7.0, el programa de missatgeria instantània de Microsoft. A partir d'ara ja poden descarregar gratuïtament i emprar la versió definitiva d'aquest programari.

Les principals novetats que presenta Messenger 7 són:


  • Videoconferència a pantalla completa, funcionalitat desenvolupada conjuntament entre Microsoft i Logitech.

  • Es poden intercanviar entre dos usuaris els resultats de les cerques fetes amb MSN Search

  • Integració entre el Windows Media Player i Messenger, amb possibilitat de mostrar la informació de la cançó que estem escoltant com a missatge personal

  • Podem saber quan un altre usuari disposa de càmera web, sempre que aquest usuari ens permeti saber aquesta dada (pot configurar-se aquesta opció)

  • Una redissenyada finestra d'opcions, accessible a través del menú Eines (Herramientas a la versió espanyola, l'única disponible actualment)



Els requeriments mínims per a executar MSN Messenger 7.0 en el nostre ordinador són:


  • Pentium 233 o superior (recomanats 500 MHz.)

  • 64 MB. De RAM (recomanats 128)

  • 50 MB. D'espai lliure en disc per a la instal·lació; amb posterioritat es podrien necessitar fins a 15 MB.

  • Microsoft Internet Explorer 6 SP1 o superior

  • Windows 98, 2000 o superior



L'actualització del Messenger només afecta a la plataforma Windows, mentre que el programari per a Mac OS X i per a execució en web (Webmessenger) sembla que no ha canviat.

Objectiu: weblogs

Juntament amb el Messenger podem fruir de MSN Spaces, la nova eina de Microsoft per a crear i gestionar weblogs.

Els weblogs són, des de fa uns dos anys, considerats com l'última revolució de la comunicació online, planes web en les quals els articles s'emmagatzemen en orde cronològic invers, mostrant primer els més recents i després els més antics. Algunes de les claus per a la popularització dels weblogs han estat el suport proporcionat per moltes empreses, les quals han facilitat eines d'usuari final per a la creació i actualització de weblogs d'una forma simple -fins i tot un gegant com Google, que va adquirir la coneguda Blogger- i la difusió mediàtica que s'ha fet d'aquest format de publicació a la web. Fins ara, el moment àlgid dels weblogs ha estat la guerra de l'Iraq, en la qual molts mitjans de comunicació van estar atents al que es deia en aquestes publicacions online per a redactar algunes de les seves notícies. Actualment, empreses d'informàtica i grans mitjans de comunicació (cadenes de televisió, diaris,…) estan prenent posicions i establint polítiques que prohibeixen, permeten o encoratgen la creació de weblogs per part dels seus treballadors.

Microsoft, com ja ha fet molts cops, s'ha apuntat tard al carro dels weblogs, probablement quan ha vist el tema ja madur i consolidat. La seva eina s'anomena Spaces, i per poder accedir a crear un weblog, només serà necessari disposar d'un compte de Passport (Hotmail i Messenger) o donar-nos d'alta en tal servei.

L'entorn d'usuari de Spaces guarda una coherència gràfica amb tota la resta de serveis Passport, prenent com a referència el disseny del sistema de correu electrònic Hotmail.

Des del gestor online, i un cop creat el nostre weblog, podem afegir-hi posts, fotografies i fins i tot música.

Un punt que ha despertat certa polèmica en aquest nou servei (malgrat que no tanta com altres iniciatives de Microsoft) és el filtre que impedeix que es publiquin paraules considerades "malsonants" en un post.

Spaces és accessible a través de Messenger 7, en un botó que es troba a la part superior de la interfície d'usuari d'aquest programa de missatgeria instantània.

Més informació:

MSN Messenger Versió 7.0 (en espanyol)
http://messenger.msn.es/

MSN Spaces
http://spaces.msn.com/