divendres, de novembre 09, 2007

SIMO 2007 - e-life acosta les tecnologies de la informació a la gent en un ambient informal

Vídeojocs, zones chill-out i cultura urbana marquen aquesta mostra que adquireix cos propi encara que segueix lligada a SIMO.

L'espai e-life 2007 es va inaugurar en el SIMO aquest dijous dia 8 amb l'objectiu d'acostar les noves tecnologies al ciutadà normal i corrent d'una forma jovial i desenfadada. De fet, l'ambientació del pavelló ha contrastat amb la de la resta del SIMO: si d'una banda la fira professional llueix un ambient clar i lluminós, amb gent encorbatada circulant d'una banda a l'altra i atentes hostesses repartint prospectes amb un ampli somriure, e-life se'ns mostra entre tenebres, amb música sortint de tot arreu, una àrea chill-out per descansar i molts vídeojocs. Els prospectes no brillen per la seva absència però n'hi ha pocs: una guia per a aquest certamen en si mateix dins del SIMO, i algunes altres guies molt escasses per a compres tecnològiques i el programa cultural.

Perquè e-life és una demostració de cultura urbana relacionada amb les TIC's (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) amb actuacions de DJ's i VJ's (Video Jockeis), i els premis MIAU (Mostra Interactiva d'Art Urbà de Madrid).

Carpes amb ordinadors al servei del visitant permeten que aquest s'introdueixi a Internet, en les compres en línia a través d'eBay, en les relacions personals en línia amb Match.com, o a Linux gràcies a Ubuntu. Tot això promogut per les diverses empreses i institucions que formen part d'aquesta mostra.

Els diversos estands de Nintendo permeten als passavolants jugar amb la Wii o, si ho prefereixen, poden anar a tastar la seva competència directa, la Xbox 360 que disposa també del seu propi espai. I quan un es cansa de jugar, pot passejar entre punts d'informació on se li aclareixen els dubtes sobre els més diversos usos de la tecnologia (com ara telefonia mòbil, Internet,...) o bé descansar en una zona chill-out habilitada en la qual també s'hi duen a terme actuacions i performances diverses.

Quan SIMO tanca les seves portes, a les 19 hores, e-life encara continua obert, fins a les 21, acollint a totes aquelles persones que vulguin deixar de banda el costat més professional de les tecnologies per abraçar el més lúdic. És, per descomptat, la part on la tecnologia es barreja millor amb aquest concepte eteri al què anomenem humanitat.